Темата за опазването на околната среда е сложна и заредена с определен политически заряд. Поради това често пъти сякаш не си даваме сметка, че всеки един от нас като индивид също може да допринесе за по-чистата природа. При това не е необходимо да правите някакви титанични усилия, а просто да придобиете мъничко по-устойчиви потребителски навици. Около нас е пълно с електроуреди, които вече не ползваме активно, но тяхното изоставяне без оглед на рециклиране може да затормози допълнително и без това страдащата природа.

Ето защо популярната онлайн верига за пазаруване eMAG има алтернативно предложение за вас: всички желаещи да рециклират правилно старите си електроуреди, могат да ги занесат в един от трите шоурума на eMAG в страната, да ги предадат и в замяна да получат ваучери за отстъпка при закупуването на нов уред от платформата.

Кампанията "Направи място за по-добро утре" е част от стремежа на eMAG за подпомагане на потребителите за отговорно отношение към околната среда, като събраните уреди ще бъдат предавани на специализирана организация за оползотворяване на електронно и електрическо оборудване. Инициативата се провежда за трети път в България, като в предишните ѝ издания се включиха хиляди участници, които оставиха за рециклиране старите си електроуреди и така спомогнаха за правилното им оползотворяване след изтичането на техния фабричен живот.

В периода 29 януари – 29 февруари 2024 г. ще можем не само да рециклираме правилно ненужната техника, но и да получим ваучери, които се приспадат от покупната цена на нови продукти. Няма изискване връщаните уреди да са били закупени от eMAG и те може да са от различни категории - лаптопи (ваучер за 50 лв.), настолни компютри (ваучер за 50 лв.), монитори (ваучер за 30 лв.), таблети (ваучер за 20 лв.), малки домакински електроуреди (ваучер за 30 лв.), електроуреди от категорията "Лична грижа" (ваучер за 20 лв.) и телевизори (ваучер на стойност 50 лв.). Все пак не всякакви електроуреди могат да бъдат върнати в шоурумите. Така например кампанията не се отнася до едра бяла техника.

Пълен списък с продуктите, включени в кампанията, може да се види тук.

Ако неизползваната от вас техника попада сред тях, посетете един от трите шоурума на eMAG в страната - столичните Serdika Center (ниво -1) и Paradise Center (ниво -1), както и пловдивския Mall Plovdiv (ниво 1) - веднага ще получите своите ваучери. Тях може да използвате на място или по-късно, поръчвайки онлайн чрез мобилното приложение или сайта. Ваучерите са с период на валидност до 10.03.2024 г. и се приспадат от покупната цена на нови продукти над 150 лв. Единствената особеност е, че те важат само за покупка на продукти, предлагани от eMAG, от същата категория и вид като уреда, който е бил върнат.

Пълните правила на кампанията "Направи място за по-добро утре" може да откриете тук.

Снимки: eMAG / Unsplash