Lenovo проведе своето годишно глобално събитие за иновации, Tech World, споделяйки визията си за еволюцията на сътрудничеството между потребители, пространства и устройства. Това от своя страна отключва неограничени възможности както в приложения от реалния свят, така и в метавселената. Lenovo разкри нови концепции, решения и иновации, които ще определят начина, по който работим и учим в дигиталния свят. Компанията обяви и своята визия за нулеви нетни емисии, усъвършенствайки надежден и съвместен план за справяне с едно от най-големите предизвикателства пред човечеството.

Lenovo разкри различни иновации, включително и първото публично показване на подвижни концепции за смартфони и преносими компютри. Имплементирането на компютри в сгъваеми екрани осигурява производителност, забавление и свързаност на динамичен, регулируем и по-голям екран, но на по-малко устройство – това води до адресиране на нуждите на клиентите и подобряване на хибридната работна продуктивност.

Също така беше представено завладяващото интерактивно и физическо холограмно решение за поглъщаща комуникация с телеприсъствие, наречено Cyber ​​Spaces. Тъй като разпространението на данни продължава, Lenovo демонстрира как иновациите, подкрепени от AI с периферни изчисления, позволяват по-бърза обработка на данни от източника на тяхното създаване, трансформирайки инфраструктурата, медицината и други отрасли.

„Технологиите трансформират не само нашето работно пространство, но и живота ни. Комбинацията от виртуални и физически светове се активират от силата на новата ИТ инфраструктура, която е очаквана и нужна“, каза председателят и главен изпълнителен директор на Lenovo Ян Юанцин. „Силата на иновациите не само дигитализира и подобрява всички индустрии, но и помага за решаването на най-големите предизвикателства пред човечеството. За тази цел Lenovo удвоява инвестициите си в научноизследователска дейност и по този начин използва по-интелигентни технологии в името на един бързо променящ се свят.“

На Tech World 22 Lenovo представи:

 

Иновации в сгъваемия форм фактор

Lenovo и Motorola представиха подвижни концепции за смартфони и преносими компютри, поставяйки началото на нова ера, в която този уникален форм фактор позволява повече съдържание и предлага огромни възможности както за бъдещето, така и за подобряване на хибридната работа и живот. Създадени да подобрят мултифункционалността, сърфирането и използването на мобилни устройства, новите подвижни концепции са компактни, но не за сметка на размера на екрана – позволявайки съдържанието на екрана да бъде динамично адаптирано към всяко едно устройство – лаптоп или смартфон.

 

Иновации в производителността

Приложението Lenovo Freestyle осигурява универсален контрол и сътрудничество между таблет и компютър, позволявайки на потребителите безпроблемно да сдвояват и трансформират своя таблет в преносим втори екран, за да разширят пространството на работния плот или да го превърнат в безжичен сензорен екран за своя лаптоп. Смартфоните Мotorola edge включват Ready For Platform, която разширява възможностите на смартфоните до по-големи екрани и гарантира подобрено изживяване за гейминг и стрийминг на съдържание и видеочатове.

Lenovo представи и Remote Work Enablement, чрез което доставя хардуер, софтуер и първокласни услуги направо на служителите и позволява на тези от тях, които не работят от офис, да се адаптират лесно и бързо към офис средата.

Lenovo показа и бъдещата концепция, наречена Cyber ​​Spaces, която възпроизвежда завладяващо изживяване лице в лице, като предоставя интерактивно, физическо холограмно решение за телеприсъствена комуникация и работа в екип.

Освен това събитието отбеляза и нови постижения във „виртуалните личности“ или „дигиталните хора“, за да отговори на предизвикателствата пред традиционните видеоконференции, включително качеството на връзката и поверителността.

 

AI решения

Lenovo показа своята машина за вземане на решения в производството, която използва AI и голям обем от данни за справяне с проблемите при дигитализацията. Нейният Supplier 360 идентифицира, анализира и намалява рисковете по веригата на доставки, за да помогне при планирането на различни сценарии.

Компанията представи и своето решение Smart Services, което прогнозира необходимостта от ремонт и оптимизира мрежата от части, сервизни инженери и логистична поддръжка.

Lenovo демонстрира как решението за виртуална класна стая предлага виртуални учители на учениците, предоставяйки им персонализирани тестове и препоръки. Новото решение за отдалечено видео сътрудничество свързва работници на първа линия с отдалечени експерти за извършване на ремонтни дейности чрез маркировки в реално време.

 

Визия за Net-Zero до 2050 г.

Lenovo сподели своята визия за нулеви нетни емисии и първата си стъпка към тази визия с краткосрочната цел за намаляване на емисиите до 2030 г. Lenovo съгласува целите си за намаляване на емисиите с инициативата Science Based Targets както в близък, така и в дългосрочен план, за да допринесе за целите на Парижкото споразумение. Компанията подчерта иновациите, които ще и помогнат да реализира визията си за нулева мрежа, и действията, които предприема в продуктите и производството, за да намали своя въглероден отпечатък. Гост-експертите изясниха необходимостта от надеждни стандарти и сътрудничество между публични и частни сектори, за да се постигне напредък към по-интелигентно, по-устойчиво бъдеще, като същевременно изясниха важността на Net Zero инициативата.

 

Edge и AI технологии, позволяващи обработка на данни от следващо поколение

Lenovo и VMware обявиха меморандум за сътрудничество в съвместни проекти за Edge и Cloud Innovation Labs. Същността на този проект е в разработването на съвместни AI и мултиоблачни решения, които ще помогнат за ускоряване на бизнес трансформацията в производствените и търговските среди.

Lenovo представи своята серия от сървъри ThinkEdge – включително SE350 и SE450 – за да покаже как сървърите работят изключително добре при екстремни условия, с GPU с най-висока производителност за поддръжка на AI.

Lenovo също представи XClarity, унифицирана, отворена облачна софтуерна платформа за управление, която опростява ИТ дейности като внедряване, автоматизация, също и измерването и поддръжката на облачни пространства. Технологичният гигант също така демонстрира своята Edge Cloud Platform, която включва различни приложения във вертикални индустрии, както и Hybrid Cloud Solution, което обхваща пълния жизнен цикъл на изграждане, мигриране, използване и управление на едно хибридно облачно пространство.

 

Освен това TruScale услугата, базирана на абонамент достигна до все повече клиенти.

Lenovo също разкри резултатите от своето глобално мултииндустриално проучване сред 500 главни технологични директори. Проучването показа гледните точки на технологичните директори за това как традиционните ИТ ще продължат да се развиват в „нова ИТ“ архитектура, където клиентските устройства, крайните изчисления, облачните пространства, мрежата и AI работят съвместно, за да се справят с общите проблемни звена и да предоставят решения, които стимулират по-нататъшната глобална дигитализация във всички индустрии.

Tech World ‘22 през тази година съвпадна с годишнината на Think30 на Lenovo, което бележи 30 години целенасочен дизайн и инженерни иновации на ThinkPad и ThinkSystem. Надграждайки това наследство, компанията разкри най-широкото подобрение на корпоративното портфолио в своята история, предназначено да ускори глобалната ИТ модернизация с новите Lenovo Infrastructure Solutions V3 и паралелно с това отбеляза над 200 милиона продадени ThinkPad устройства. Lenovo продължава да предефинира иновациите в устройствата, включително със скорошното пускане на пазара на новия ThinkPad X1 Fold - следващото поколение на първия в света сгъваем компютър.

В своята реч председателят и главен изпълнителен директор на Lenovo, Ян Юанцин, сподели представа си за това как по-интелигентната технология на Lenovo дава възможност на хората навсякъде да променят света си към по-добро. Към Ян Юанцин се присъединиха бизнес лидери на Lenovo и водещи глобални изпълнителни директори, включително Кристиано Амон, президент и главен изпълнителен директор на Qualcomm; Пат Гелсингер, главен изпълнителен директор на Intel; Джули Суит, председател и главен изпълнителен директор на Accenture; Лиза Су, главен изпълнителен директор на AMD, както и Арвинд Кришна, председател и главен изпълнителен директор на IBM. Клиенти и партньори, включително Стефано Доменикали, президент и главен изпълнителен директор на Formula 1® и Панос Панай, изпълнителен вицепрезидент и главен продуктов директор на Microsoft. Всички те заедно също обсъдиха ролята на по-интелигентната технология на Lenovo, водеща към невероятна трансформация.

Д-р Йонг Руи, главен технологичен директор на Lenovo, сподели как Lenovo ще разработи технологични решения за Метавселена, за да даде нови възможности за интелигентната трансформация. Той подчерта, че подобрената технология и иновациите на Lenovo в устройства, сървъри, софтуер и колаборативни решения ще свържат виртуалния и физическия свят.

По време на основната сесия Лука Роси, президент на групата за интелигентни устройства на Lenovo, представи нови бъдещи концепции. От потребителски иновации, които подобряват живота до решения за производителност и сътрудничество, нови форм-фактори, концепции за подвижен лаптоп и смартфон и дори нововъзникващи AI и Метавселена решения.  Новото решение за виртуална реалност Lenovo ThinkReality VRX, ще даде възможност на бъдещите поколения да се включат в цифровата трансформация на нашия развиващ се свят.

Кърк Скауген, президент на групата за инфраструктурни решения на Lenovo, представи еволюцията на компютрите навсякъде. Кърк обсъди необходимостта незабавно да се използват данни във всички индустрии за интелигентна трансформация. По-интелигентната инфраструктура на Lenovo позволява тази трансформация да се осъществи чрез сървъри за съхранение и услуги. Към Кърк се присъединиха лидери от VMware и Барселонския компютърен център.

Кен Уонг, изпълнителен вицепрезидент и президент на групата за решения и услуги на Lenovo, сподели как ролята на ИТ директора се разширява с дигитализирането на света. Кен също подчерта стойността на индустриалните решения на Метавселена, значението на решенията за цифрово работно пространство и как оптимизирането и може да подобри инфраструктури като обществения транспорт в реално време. Клаудия Контрерас, изпълнителен директор на глобалните услуги за устойчивост на Lenovo, също подчертава, че услугите на Lenovo могат да помогнат на клиентите да постигнат собствените си цели за устойчивост, независимо къде се намират.

Лаура Куатела, старши вицепрезидент и главен правен директор в Lenovo, подчерта начините, по които Lenovo  се стреми чрез своите иновации да достигне до нетната нула. В допълнение към устойчивите продуктови иновации, Лаура сподели и устойчивите подобрения, които Lenovo прави, за да поведе посоката в производството с ниски въглеродни емисии, както и намеренията на компанията  да докладва напредъка си и да създаде надежден и съвместен подход за намаляване на емисиите. Тези усилия за устойчивост бяха подкрепени от заключителното съобщение на Ян Юанцин за ангажимента на Lenovo към визия за нулева мрежа до 2050 г.

Снимки: Lenovo