Днес Lenovo обяви новите слушалки за виртуална реалност (VR) „всичко в едно“. Удобният, тънък профил с шест степени на свобода (6DoF) ThinkReality™ VRX разполага с иновативна оптика и пълноцветни възможности за висока разделителна способност на приложения със смесена реалност (MR). ThinkReality VRX поддържа и пълен набор от корпоративни услуги, за да помогне на бизнеса да постигне невероятни резултати и да реализира по-бърза възвръщаемост на инвестициите си.

На път към Метавселената
Lenovo ThinkReality VRX е създаден да бъде VR решение за служители на всички нива. Прецизността на новите цифрови инструменти, изпитани чрез устройства с разширена реалност (XR), означава, че работната сила става почти неограничена от времето и пространството. От подобряване на ефективността при обучението на служителите и виртуалното сътрудничество до разширяване на дизайнерските и инженерните задачи в 3D, XR технологиите стават по-важни за бизнеса, позволявайки на служителите и компаниите да постигат повече.
VR дава впечатляващи резултати в приложенията за обучение. Бизнесът получава до 4 пъти по-бързо обучение на специалисти в сравнение със стандартното обучение в класна стая и 275% повече увереност при прилагане на умения, научени във VR. В допълнение VR обучението може да намали риска от нараняване на работното място с до 43%.

Като глобален лидер в предоставянето на решения за интелигентна трансформация Lenovo създаде ThinkReality VRX, за да бъде висококачествена, гъвкава, сигурна и многофункционална връзка с Enterprise Metaverse. Lenovo ThinkReality VRX работи със съдържание с шест или три степени на свобода, освен това може да работи като самостоятелно устройство или свързано към компютър или работна станция. ThinkReality VRX е проектиран да използва различни решения, базирани на облачни услуги, като NVIDIA CloudXR™ за XR интензивни графични изживявания.
Вградената софтуерна платформа ThinkReality дава възможност на ИТ отделите да конфигурират и управляват XR устройства в мащаб. Корпоративните клиенти могат да подкрепят своите служители с различни актуализации и анализи, за да оптимизират работата на компаниите си.

Lenovo ThinkReality VRX поддържа пълен набор от услуги – от консултации и създаване на съдържание през внедряване в облачно пространство и поддръжка на клиентски платформи, – за да помогне на организациите да постигнат добри резултати въпреки новите предизвикателства на бизнес средата. Бизнес VR решението също така поддържа функции за сигурност от корпоративен клас, обхващащи веригата за доставки и целия производствен процес.

VR функции от следващо ниво

Слушалките ThinkReality VRX включват няколко ключови подобрения в дизайна, за да станат по-удобни за продължителни VR сесии в офиса, у дома или навсякъде, където хибридната работна среда го изисква.

Иновативната оптика и тънкият форм фактор намаляват цялостния профил на слушалките. Оптималното разположение на батерията прави по-добро разпределението на теглото и баланса.
Четирите предни монтирани камери осигуряват 6DoF проследяване. Технологията Pass-through също предлага възможности за MR приложение, позволявайки на потребителите да наслагват 3D графики върху реални ситуации, така че служителите да могат да постигнат повече само с едно XR устройство.
ThinkReality VRX се захранва от платформа Snapdragon™ XR, за да позволи производителност от следващо ниво.

Отворена платформа, нарастваща екосистема

„Нашите клиенти търсят надеждни, гъвкави пътища към разрастващата се Enterprise Metaverse. Те се нуждаят от решения от бизнес класа за новата хибридна работна реалност“, каза Вишал Шах, GM на XR и Metaverse, Lenovo.
ThinkReality VRX поддържа своето портфолио от XR решения, което включва облачна софтуерна платформа за подпомагане на внедряването и управлението на корпоративни приложения, както и ThinkReality XR Services. Професионалните XR услуги предоставят независещи от доставчика безпроблемни услуги, за да помогнат на клиентите от стратегията до доставката и по този начин да затворят цикъла на производство.
Lenovo си сътрудничи с водещи доставчици на корпоративен софтуер, включително ENGAGE XR, комуникационна платформа на Metaverse за сътрудничество, обучение и образование. Пространството на Lenovo в рамките на ENGAGE ще бъде „винаги включен“ виртуален дом за Lenovo, за да демонстрира там продукти и решения, както и да се среща и да си сътрудничи с партньори и клиенти.

Снимки: Lenovo