Серията лаптопи ThinkPad на Lenovo съществува от години, но изглежда, че компанията скоро може да използва марката за своя бизнес със смартфони.

Ветеранът в областта на течовете Евън Блас публикува рендер с ниска разделителна способност на сайта 91mobiles, показващ смартфон с нещо, което изглежда като логото ThinkPhone на гърба му.

Блас също така отбелязва, че предполагаемият ThinkPhone споделя същия номер на модел (XT-2309) като предстоящия през 2023 г. телефон на Motorola, наречен Bronco. Това предполага, че ThinkPhone ще бъде ребрандирано устройство на Motorola, а не изцяло нов телефон.

Предполага се, че Bronco ще бъде телефон от серията Edge, който може да пристигне с чипсет Snapdragon 8 Plus Gen 1 или Snapdragon 8 Gen 2 и система с тройна задна камера (50 MP основна, 13 MP ултраширока, 2 MP дълбочина).

Не е ясно дали смартфон ThinkPad наистина ще види бял свят, но се надяваме Lenovo да донесе още няколко допълнения, ако това е ребрандирано предложение. Motorola и Lenovo вече разполагат с пълен с функции десктоп режим на Android, така че безжичната клавиатура ThinkPad (в комплект с характерната част на мишката) изглежда като потенциална отправна точка.

Снимка: Unsplash

Виж още: Tesla Cyberquad ще бъде най-безопасното ATV в света