Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Според Европейската агенция за околната среда именно замърсеният въздух е най-голямата заплаха за здравето на жителите в големите мегаполиси. За съжаление големите областни градове в България традиционно се нареждат в челните места на световните класации за мръсен въздух.

Вижте още: Скоро замърсяването на Земята ще може да се следи от Космоса!

Основната причина за това е изключително високата концентрация на т.нар. фини прахови частици, които са един от най-неприятните странични продукти на прекомерната урбанизация и най-вече на комбинацията от прекомерния автомобилен трафик, промишлената дейност и презастрояването.

Разбира се, всеки от нас може да направи сравнително малко за справяне с този проблем, но в рамките на домакинството ни, там, където контролът с изцяло и единствено наш, решение има. То се нарича „системи за пречистване на въздуха“, а ако искате най-доброто от този вид продукти, задължително трябва да разгледате моделите на Levoit – един от безспорните световни лидери на пазара.

 

Сред най-добрите в света

Levoit сравнително отскоро присъстват на нашия пазар и поради тази причина все още не са широко разпознаваеми за родния потребител. В световен мащаб обаче компанията е носител на редица престижни международни награди за качество и дизайн. През миналата година списание „Форбс“ ги определя като един от най-добрите на пазара за пречистватели на въздух.

Името на компанията идва от френският глагол Voir, който означава „виждам“ – отражение на визията на бранда, комбинираща здравословен начин на живот, високи технологии и персонализация на дизайна.

Levoit са базирани в Южна Калифорния, но компанията има офиси в Германия, Япония, Китай. В страни като България продуктите, които предлага тя, вероятно ще намерят добър прием, предвид на факта, че през последните няколко десетилетия качеството на въздуха е проблем с нарастваща сериозност за обществото ни.

Редица проучвания доказват, че в затворени пространства без възможност за активна циркулация въздухът, който дишаме, е дори още по-замърсен – до 5 пъти повече, отколкото на открито. А предвид на факта, че големи урбанизирани центрове като София например редовно се нареждат в топ 10 на градовете с най-висока концентрация на фини прахови частици в света, това е изключително сериозен показател.

Ако прибавим към това и традиционни домашни замърсители, като готвене, прочистващи продукти, тютюнопушене, алергени, полени, козина от домашни любимци и други, това само задълбочава проблема.


Тройна защита

Именно в това отношение пречиствателите с марката на Levoit могат да са ви изключително полезни и да предотвратят редица алергии и здравословни проблеми.
Неслучайно продуктите на Levoit са бестселър на Amazon в категорията пречистватели с HEPA филтър.

Всъщност те предлагат тристепенна система за пречистване на въздуха. Първият, предварителен филтър улавя по-големите частици като мъхове, влакна и козина от домашни любимци. По-малките частици минават през True HEPA филтъра, който неутрализира 99.7% от праховите частици във въздуха с размер до 0.3 микрона, включително и бактерии и вируси. Процесът се завършва от карбоновия филтър, който абсорбира дим, миризми и други замърсители, оставяйки след себе си кристалночист и свеж въздух.

Няма проблем да оставите вашия пречиствател Levoit да работи денонощно – специалният режим „сън“ снижава нивото на работен шум до едва доловимите 25 децибела. Уредът включва дори възможност за пълно изключване на всички LED индикатори, ако светлината от тях ви дразни в тъмната стая вечер.

Освен това пречиствателите на Levoit са оборудвани със специален мотор с кондензатор на променлив ток, използващ прецизен лагер за оптимална работа, а отличното изпълнение на вътрешната част намалява износването при активно използване и увеличава живота на пречиствателя.

 

Естетични и високотехнологични

Освен че работят високоефикасно, продуктите на Levoit предлагат и изключително стилен, естетичен дизайн. Моделът Levoit Core 300 True HEPA например е носител на престижната награда за индустриален дизайн iF Design Award. Специалната грижа към проектирането на моделите нa Levoit е част от цялостната философия на бранда – създаване на продукти за бита, които са не само физически, но и създават чиста, уютна атмосфера, в която хората да се чувстват по-добре емоционално и психически.

Макар че разчитат на изключително модерни, високи технологии, продуктите на бранда са винаги приятни за окото. Те се вписват ненатрапчиво и елегантно в пространството на всеки дом и създават приветливо усещане за гостоприемност, чистота и качество.

Ако сме ви заинтересували, повече информация за продуктите с марката на Levoit можете да откриете на www.levoit.bg.