Все по-често се сблъскваме с темата за екологично чистия транспорт, който в близкото бъдеще ще използва преди всичко електричество и водород вместо традиционните горива.


Абинав Дапке - известен индийски дизайнер, отива дори по-напред, разработвайки  концепция за автомобил на бъдещето - Peugeot Loop. В него в качеството на допълнителен източник на енергия се ползва слънчев панел, заемащ цялото пространство на покрива. Основен източник на енергия в случая се явява литиевата батерия, която се намира в задната част на автомобила. Предполага се, че за създаването на този автомобил ще се използват само екологично чисти материали, но какви точно, авторът на проекта не уточнява.

Peugeot Loop се отличава със сензорни прозорци, в които има вградени камери. С тяхна помощ може да се правят снимки на местността и да се гледат директно на повърхността на прозореца. Автомобилът има само една, но доста голяма врата. В салона е предвидено място за отглеждане на стайно растение - вероятно за да се подчертае "зеленият" характер на превозното средство.