Просто защото навлизането на 5G мрежите е все по-близо, не означава, че пиковите скорости на 4G не могат да бъдат подобрени. Qualcomm представи нов LTE модем, наречен Snapdragon X20, който обещава 1.2Gbps скорост на сваляне от мобилни устройства. Това е 20 на сто по-бързо от предишния най-добър модем на компанията. X20 ви позволява да сваляте файлове по 12 уникални потока с данни до 100Mbps всеки. Скоростите на качване достигат до 150Mbps.

Новият чип на Qualcomm поддържа 3.5GHz диапазон, използван за граждански услуги в САЩ, което отваря вратата към частни LTE мрежи. Той също така може да се справи с LTE телефонни разговори от Dual SIM телефони, което е особено удобно в Китай и други страни.

X20 вече е достъпен за OEM производителите, но първото вграждане в потребителски устройства не се очаква да се случи до първата половина на 2018 г. И разбира се, вероятността от достигнете до скорост от 1.2Gbps ще бъде малка, освен, ако не сте близо до мощна клетка. По-добре да гледаме на X20 като полагане основите на прехода към 5G.

 

Прочете и това: LineageOS стигна половин милион инсталации за по-малко от два месеца

Тагове: