Вече сме чували не веднъж и два пъти за предстоящ iPhone, който ще дойде без физически Home бутон, а с екранен такъв - с вграден сензор за пръстови отпчатъци в него. Но сега нов патент затвърждава слуховете, че iPhone 7 може да е първата крачка на Apple към екранните бутони.

В сайта Patently Apple са описани три различни технологии, които могат да бъдат използвани за сензори за пръстови отпечатъци като една от тях е „ултразвуково изобразяване“, което трябва да даде възможност за вграждане на Touch ID сензора в екрана.

Най-точната, но най-малко позната технология за сканиране на пръстови отпечатъци, е ултразвуковата диагностика. При този тип сензор, два преобразувателя се поставят в х- и у-оси върху плоскост, които предават и получават ултразвукови вълни през стъклена плочка. Когато се постави пръст в горната част на стъклото, той започва да пречи на вълните и приемащите датчици могат да измерят промяната в моделите на вълната. Този тип скенер е нов и до голяма степен непроверен в различни условия, но първоначалните резултати са обнадеждаващи.

Патентът на Apple описва и друг сензор за пръстови отпечатъци, които се основава на биометричните данни - Biometric Personal Identification Device (BPID). Той може да се използва за проверка на автентичността на данните.

Източник: 9to5mac

Прочетете и това: Още доказателства за новата позиция на антените в iPhone 7