Присъствието на четци за пръстови отпечатъци в бъдещите смартфони е неизбежно, но въпросът е къде ще се намират те. Както знаем, някои производители днес ги поставят отпред, а други на гърба на смартфоните, но LG Innotek имат нова идея - да поставят четците под екрана на телефона.

Филиалът на LG обяви днес, че е бил разработен нов сензор за пръстови отпечатъци, които заема само 0.03 мм пространство и може да се постави под стъклото на екрана, съобщават от The Verge. Това ще позволи на дизайнерите на устройства да включват четци на пръстови отпечатъци, без да създават специални бутони, подложки или други елементи. От LG твърдят, че процентът на разпознаване на пръстови отпечатъци от модула под стъклото е сравними със сегашните сензори в бутони.

Вграждането на четците за пръстови отпечатъци под стъклото носи допълнителен бонус, а именно, че телефоните по-лесно ще могат да бъдат направени водоустойчиви или просто по-тънки.

LG не е обявила дали ще използва този нов модул в някои от предстоящите телефони, но говорител на компанията е казал пред Korea Times, че в момента са в преговори с някои производители на смартфони, за да комерсиализират новите сензори "в рамките на годината". Може би един от тези производители се нарича Apple? Не е изключено iPhone 7 да дойде със сензор за пръстови отпечатъци, вграден именно под екрана вместо в отделен бутон.

 

Прочетете и това: Около 40% от геймърите ще си купят VR шлем през 2017 г.