Талантливият дизайнер Julius Tarng е създал невероятна концепция за смартфон, който не трябва да сменяте. Концепцията на Modai е толкова различна от тези на съвременните смартфони, че е трудно да я опишем в една новина - препоръчваме ви да разгледате внимателно изображенията в нашата галерия. 

Modai, разбира се, няма бутони, а само огромен сензорен дисплей с изключително тънка рамка. Когато включите устройството, пред вас се появява интелигентно подреден начален екран, който съдържа информацията, от която имате нужда, подредена спрямо вашето потребление - Modai се учи с всеки изминал ден. Устройството има две лица - социално и работно. Достатъчно е да дръпнете малката иконка с очилата нагоре, за да преминете в своя виртуален офис. Удобно е, че двете среди, Fundai и Prodai, не се смесват никога. 

Modai следи целия контекст на вашето съществуване, за да ви посрещне с уместна информация всеки път, когато го отключите. Така например, когато се намирате до автобусна спирка, смартфонът ще ви предложи да видите разписанието. 

Нощем целият интерфейс се променя, а устройството анализира начина ви на сън. 

Най-впечатляващият елемент на Modai е интелигентната поставка от тел и сантопрен. Тя се управлява от софтуера на устройството и има безброй функции, които може да разгледате в изображения горе. 

Всъщност може би избързахме. Още по-впечатляващо е, че "вътрешностите" на Modai могат да се подменят - така никога не се налага да сменяте телефона си. Всички части, от батерията до камерата, може да бъдат подменяни и обновявани. 

Не забравяйте да видите и комикса, който илюстрира предимствата на Modai в ежедневни ситуации. 

 

Тагове: