Американската компания Sensics представи на изложението CES 2012 в Лас Вегас възможно най-добрите в света очила - дисплей за пълно потапяне във виртуалната реалност.
Устройството носи името Natalia и позволява не само да се насладим на 3D света с висока резолюция, но и отчита в реално време жестовете на онзи, който ги носи, измервайки положението на главата му.

Двойният дисплей, базиран на органични светодиоди, разположени вътре в очилата, показва картината в резолюция 1280 х 1024 пиксела (възможна е поддръжка и на 720p). При това се осигурява задължителното за такива системи зрително поле от 64 градуса. Всичко това е допълнено от стереозвук (солидните слушалки, както е видно, се явяват част от очилата).
За въвеждане на информация във виртуалния свят е предвиден вграден микрофон, но по-важното е, че от външната страна на очилата са разположени 11 камери за снимане и разпознаване жестовете на потребителя. По този начин последният може да взаимодейства директно с обектите в измислената вселена или да дава команди на различни обекти там.

 

 

Тагове: