Мобилните игри, заедно с приложенията днес са най-бързо разрастващия се софтуерен бизнес, и това няма да се промени в близко бъдеще. Не и докато се създават все повече нови мобилни устройства, от всякакъв тип. А сега, виждаме, че мобилните игри неизбежно се пренасят в нишови продукти като Google Glass.

"Ние хакнахме пет обикновени игри, с които експериментирахме с уникалните характеристики на интелигентните очила на Google и така демонстрирахме някои от възможностите за играене с тях", се казва в скорошна публикация в блога за разработчици на Google Glass.

Външни компании като Mind Pirate твърдят, че успешните игри ще валидират интелигентните очила като категория, проследяваща новите видове сензори, които не са достъпни (или просто по-рядко се използват) в смартфони и таблети. В действителност, тези първи пет игри използват позициониране, баланс и движение, чрез камерата на интелигентните очила, за да се осъществява контрол на действието на „екрана“.

Е едва ли играенето на Fruit Ninja, мятайки глава рязко наляво и надясно е много удачен вариант, но пък вижте видеото и преценете сами дали има бъдеще в този тип интерактивни игри.

 

 

Sex with Glass – еротика с Google Glass!