Amazon.com скоро ще започне да продава Apple TV и Google Chromecast устройства, което не се е случвало от две години насам. Обявите за двата продукта са вече в сайта, но Amazon все още не приема поръчки. Компанията пряко потвърди пред The Verge, че тя възнамерява да направи това в близко бъдеще.

Apple TV и Chromecast бяха изтеглени от Amazon в края на 2015 година с обосновката, че потребителите могат да бъдат объркани и разочаровани, ако са купили стрийминг устройства, които не са удобни за услугата Amazon Prime Video.

Възстановяването на продажбите на Chromecast в Amazon може да се разглежда като начин за облекчаване ескалацията на напрежението между двата технологични гиганта. Google наскоро блокира достъпа до YouTube за Amazon Echo Show говорителя, защото Echo Show е показвал клипове от YouTube без интегрирана функция за видео препоръки за насочване към абонаменти.

При Apple ситуацията е такава, че доскоро Prime Video приложението на Amazon не беше достъпно за тв платформата, но това се промени и явно Amazon е решила да направи и своя жест към „Купертино“.

Тагове: