AMD съобщи, че бордът на директорите е назначил д-р Лиса Су за президент и главен изпълнителен директор на компанията, като решението влиза в сила незабавно. 44-годишната д-р Су заменя на този пост 52-годишния Рори Рийд, който се оттегля от позицията президент, главен изпълнителен директор и член на борда на директорите, като част от план за преход на компанията. Рийд ще подкрепя прехода в ролята си на съветник, като остава в компанията до края на 2014 г.

В коментара за своето назначаване д-р Су каза:

„За мен е висока чест да имам възможността да ръководя AMD в този важен момент на трансформация. Нашите активи от технологии на световно ниво, в комбинация с невероятния талант и страст на екипа на AMD ни дават уникалната възможност да формираме бъдещето на изчислителните системи. Ще работя за разширяването на силната основа, която изградихме под ръководството на Рори, с разработването на водещи в индустрията технологии и продукти за разнообразни пазарни сегменти с цел устойчив и доходоносен растеж.“

През последните три години AMD бележи значителен напредък във финансов и оперативен план. Компанията се завърна към не-GAAP рентабилност и реално диверсифицира своя бизнес. От 2012 г. насам AMD намали своите оперативни разходи с около 30% и поддържа наличност на оптимално ниво от 1 милиард щатски долара. AMD също така подобри своя счетоводен баланс, като предоговори своя дълг, и няма значителни плaщания по дълга си до 2019 г.

Тагове: