Изглежда Крис Латнър далеч не е единственият високопоставен служител на Apple, който напуска компанията, за да стане част от екипа на Tesla. По информация на 9to5mac Мат Кейсболт, старши директор за дизайна на Mac, е напуснал Apple миналия месец, за да поеме позицията Senior Director Engineering, Closures & Mechanisms в Tesla.

В последните над две години Кейсболт води разработката на MacBook Pro с отличителния, макар и противоречив Touch Bar. Преди това е водил екипа, работещ по Mac Pro във формата на кошче за боклук, както и по първите поколения MacBook Air. В тази си работа той е част от елитен дизайнерски екип в Apple, воден от Джони Айв, който очевидно претърпява огромни промени в последно време.

 

 

Наскоро изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск нарече Apple „гробището на Tesla”, отбелязвайки, че компанията наема служители на Tesla, които не са се справили с работата си. С отказването на Apple от проекта за автомобил очевидно потокът на служители става двустранен. Новините за Кейсболт идват ден след като Крис Латнър, друг виден директор в Apple, обяви, че отива в Tesla. По-рано през седмицата пък Y Combinator обави, че Даниел Грос, работил в Apple по технологии за machine learning, ще стане част от стартъп инкубатора. Всичко това показва разклащане на позициите на Apple като един от най-желаните работодатели в Силициевата долина, а по всяка вероятност е признак и за предстоящи промени в компанията, които тепърва ще бъдат усетени.

 

Вижте още защо съдят Oculus Rift.

Тагове: