Една от най-противоречивите личности в технологичната индустрия, Джон Макафи, не спира да се лута между живот на удоволствия и технологични иновации.

Преди няколко месеца той публично заяви, че вече не отговаря за антивирусната програма, която създава преди години. Долу може да изгледате скандалното видео, с което той направи това. D-Central споделя, че Макафи работи по-устройство, което блокира достъпа на NSA до личната ви информация. То все още е просто ранен прототип и представлява малка кръгла кутия без дисплей. Тя комуникира безжично с устройствата на други потребители, създавайки децентрализирана мрежа, която не може да се следи от властите. Обхватът на всяко устройство е около три пресечки, но с постепенното им популяризиране Макафи вярва, че може да покрие цели градове. Създателят на McAfee се надява той е екипът му да са готови с проекта до края на 2015 г. и да открият подходящите партньори, които са готови да произведат устройството за под 100 долара.

Ако дистрибуцията му бъде забранена в САЩ, той ще опита с Европа, Азия и страните от третия свят. Бихте ли си купили подобно устройство?

Тагове: