На специална виртуална интерактивна пресконференция от Сеул (Корея) LG Electronics представи двата си най-нови смартфона. Те са от линията Optimus, работят с операционна система Android 2.2 и освен стандартните приложения на Google като Google Voice Search™, Google Voice Actions™, Google Goggles™, Google Shopper™ и Google Maps™ с вградена навигация ви предлагат достъп до над 80 000 други програми в Android Store. Така сърфирането в интернет, стартирането и едновременната работа с различни приложения се осъществяват от два до три пъти по-бързо.

 

LG Optimus One

Стилен и красив, с изключително интуитивен интерфейс, LG Optimus One е идеалният смартфон за онези, които за първи път се сдобиват с подобно устройство. За да ви помогне максимално в необятния свят на мобилните приложения, Optimus One предлага LG App Advisor. На всеки две седмици програмката ще ви запознава с 10-те най-популярни приложения. А ако не сте от най-добрите фотографи, но обичате да щракате, 3-мегапикселовата камера на смартфона е идеална за вас. Тя има функция за разпознаване на лица и за автоматично снимане, когато обектът ви се усмихне (Smile Shot).

Що се отнася до техническите му характеристики, LG Optimus One няма да ви разочарова. Ето какво ще откриете под капака му:

  • 600 MHz процесор;
  • 170MB вградена памет с поддръжка на до 32GB външна памет през MicroSD карта;
  • 700 часа живот на батерията в режим готовност (480 мин при разговори);
  • 3,2-инчов HVGA тъчекран с 256 000 цвята;
  • Wi-Fi, Bluetooth, 3G, USB, GPS.

 

LG Optimus Chic

Второто Optimus предложение на LG ще ви впечатли с елегантния си външен вид. Въпреки че и той е подходящ за прохождащите в света на смартфоните, Chic ще допадне и на „по-напредналите” потребители. Той разполага със специална функция, с която можете да го управлявате дистанционно от компютъра си. LG Air Sync пък ви дава възможност безжично да синхронизирате контакти, снимки и друга важна информация с компютър или сървър. DLNA съвместимостта ви позволява допълнително да споделяте мултимедийни файлове с други DLNA съвместими устройства като телевизори, аудио-видео системи и лаптопи.

Ето с какви спецификации LG Optimus Chic ще се опита да си пробие път до сърцето и джоба ви:

  • 600 MHz процесор;
  • 150MB вградена памет с поддръжка на до 32GB външна памет през MicroSD карта;
  • 450 часа живот на батерията в режим готовност (300 мин при разговори);
  • 3,2-инчов HVGA тъчекран с 262 000 цвята;
  • 5-мегапикселова камера.

 

Очаква се LG Optimus One и LG Optimus Chic да се появят на българския пазар през ноември.

 

Източник: LG Electronics България