Ресторанти в Европа, Съединените щати и Япония изпробват технология, която позволява да си поръчаш вечерята директно от дисплей на масата на клиентите, предаде Reuters.

Така посетителите на заведението ще могат да видят как изглежда точно това, което искат да си поръчат. Освен това, след като заръчат храната и напитките, хората могат да погледат новини от екран. Имало вариант и докато си чакат поръчката да поиграят на някоя телевизионна игра.

В Израел вече работят суши барове, пъбове и фамилни ресторанти, който използва технологията е-меню или е-келнер, ако предпочитате. Системата на базата на тъчскрийна, наречена Conceptic, е внедрена първо в заведедения на самообслужване на летището.

Ние залагаме на импулсивното пазаруване заяви изпълнителният директор на Conceptic Ади Читаят.- Ако човек започне да гледа снимки на шоколадов кейк, шансовете да си го поръча се увеличават. В суши бар в Тел Авив установили, че след инсталирането на системата посещението е нараснало с 11 процента. Клиентите при резервации предпочитали масите с дисплей.

За момента не е ясно какво е мнението на сервитьорите и дали техните бакшиши намаляват при електронните поръчки, както би могло да се очаква.

Тагове: