Google купи PittPatt (Pittsburgh Pattern Recognition). Софтуерната компания се занимава с разработката на технология за разпознаване на лица в снимки и видео. От PittPatt вече са създали алгоритми за откриване (face detection), проследяване (face tracking) и разпознаване на лица (face recognition). Организацията дори е пуснала софтуерен пакет за разработчици с технология за локализиране на лица във фотографии и проследяването на движенията им във видео. Google коментира новата си придобивка:

„Екипът на Pittsburgh Pattern Recognition е разработил иновативна технология в областта на компютърното зрение и разпознаването на модели на движение. Ние мислим, че тяхното изследване и технология могат да облагодетелстват нашите потребители по много начини, и очакваме с нетърпение да работим заедно.”

 

Pittsburgh Pattern Recognition стартира като проект за изследване на компютърното зрение през 90-те години на миналия век в Института по роботика на университета „Карнеги Мелон”. През 2004 г. екипът по проекта основава PittPatt.

 

Тагове: