Google е известна със силната си група от лобисти, прокарващи закони, които легализират употребата на някои от по-смелите й експерименти. От няколко години компанията се опитва да прокара закон за регулиране на самоуправляващите се автомобили, а наскоро в дневния ред влезе и Glass.

Група лобисти на Google се опитва да убеди законодателните власти в Илинойс, Делауеър, Мисури, Ню Йорк, Западна Вирджиния, Ню Джърси и Мериленд да разрешат употребата на Glass. В момента умните очила са включени в списъка със забранени устройства, заедно със смартфони, таблети, електронни книги и други продукти. Очилата все още са в ръцете на малка група тестери, но участничка в Explorer програмата вече получи глоба за шофиране с Glass. Тя обжалва, твърдейки, че полицията не може да знае дали устроството е било включено.

Google твърди, че Glass не разсейва шофьорите и не може да причини пътен инцидент. Компанията настоява за обратното — контекстуалната информация в горния десен ъгъл на очилата предотвратява поглеждането към GPS навигатор или бордови компютър.

Какво е вашето мнение? Тук може да разгледате съветите на добри Glass маниери на Google.

Тагове: