Хакерската група Cult of the Dead Cow (CDC) представи програмата си Goolag Scanner, която проверява сайтове за съществуването на уязвимости с помощта на Google.

Goolag Scanner се причислява към програмите с отворен код, има прост графичен интерфейс и се разпространява безплатно, съобщава PC World.
Откриването на уязвимостта се изобразява във вид на препратка, която може да се отвори в прозореца на браузера. Така могат да бъдат откраднати пароли и друга конфиденциална информация.

При тестването на скенера CDC са открили няколко големи пробива на сайтове от Северна Америка, Европа и Близкия Изток. Член на CDC подчерта, че интернет е кошмарна платформа от гледна точка на сигурността. Той препоръча разработчиците на уеб да се възползват от Goolag Scanner, преди това да бъде направено от зложелатели.
CDC отдавна работи в областта на ИТ-сигурността.

Най-известният продукт на групата, поддържаща култа към мъртвата крава, е създадената преди 10 години програма за администриране от разстояние Back Orifice, която показа колко е лесно да се установи неразрешен контрол върху компютър, управляван от Windows.

Тагове: