27 от актуалните за тази година модели на LG бяха отличени с наградата red dot design за постижения в областта на дизайна. 37 независими членове на журито разгледаха 4662 продукта на 1865 производители, дизайнери и архитекти от 54 страни. LG получи едно от най-желаните отличия – наградата red dot: best of the best award за новия си извит OLED телевизор. Компанията спечели още 24 red dot design награди и получи две почетни споменавания.

Best of the Best: извитият OLED телевизор

Извитият OLED телевизор LG EA9800 беше представен първо на Consumer Electronics Show 2013 в Лас Вегас. Уникалният му дизайн съчетава тънък дисплей с естетична технология. Благодарение на извивката на екрана, цялата картина се намира на еднакво разстояние от очите. По този начин се избягва изкривяването на образа и загубата на детайли.

Иновативният дизайн оставя на заден план предходните концепции за същността на дисплея. Дизайнерският екип на LG използва нова кристална поставка Crystal Stand, за да прикрие по естетичен начин елементите от телевизора, които нямат пряко отношение към екрана. Това допълнително засилва ефекта на LG CINEMA SCREEN Design, в който рамката е толкова тънка, че почти не се забелязва и не отклонява вниманието на зрителите от картината на екрана.

Тагове: