Разнообразието от алтернативни клавиатури за Android е изключително голямо. Макар повечето предложения в Google Play да не са особено добри, някои разработки от по-големи компании са достойни конкуренти на вградената клавиатура в платформата. Нещо повече, според някои потребители те са по-добри. 

Едно от най-известните имена при софтуерните клавиатури е Swype. Компанията стана известна с въвеждането на текст чрез интелигентно приплъзване върху нужните символи, а по-късно и като част от Android устройствата на Samsung. Най-новата бета версия на клавиатурата съдържа четири отделни изгледа и изцяло нов дизайн. Освен чрез стандартния режим на плъзгане, с новата версия на Swype имате възможност да пишете в подобрена версия на XT9, както и да диктувате на устройството си, благодарение на разработките на Nuance. Последният избор е класическа QWERTY клавиатура. 

Нова експериментална функция на Swype поддържа постоянно следене на вашите текстови съобщения и мейли с цел обогатяване на речниковия запас. Можете да свалите клавиатурата от тук

Каква Android клавиатура използвате вие?

 

Тагове: