LG Electronics представиха новите си гейминг монитори на специално събитие пред българска публика. Новите модели са разделени в няколко серии: Ultra Wide, Ultra Gear, Ultra Fine/UHD и PC Monitor – предназначени за различни типове потребители и сценарии на употреба.


Ultra Wide серията е в издължения, 21:9 формат, което прави моделите от този тип подходящи за работа с няколко приложения едновременно. Всъщност не само приложения. Към мониторите от тази серия могат да се свържат до 4 устройства по едно и също време. С помощта на включения в пакета софтуер тези различни източници се разпределят в различни части на екрана по начин, съобразен с предпочитанията на ползващия ги, но по-важното е, че всички устройства се управляват с една мишка и клавиатура. Тази серия се позиционира както за професионалисти, работещи с повече приложения едновременно или такива в областта на обработката на видео и звук, така и за геймъри, които искат да си осигурят по-широко поле на видимост или да поставят чат или други приложения постоянно активни, без това да се отразява на самия геймплей.

 

Ultra Gear линията е предназначена за професионални геймъри и ентусиасти, който търсят максимална бързина и качество на цветовете. В този клас може дисплеи се използва Nano IPS технологията, която ограничава дължината на вълната в червения спектър и по този начин, според производителя, предоставя по-рязка картина. Ultra Fine мониторите се отличават с 4K HDR картина, подходяща освен за определен тип гейминг, и за дизайн.


PC Monitor серията е най-достъпната за стандартна употреба, но също остава подходяща за
игри, с включени Dynamic Action Sync, Black Stabilizer, Crosshair и Game mode. В различните серии могат да се открият както IPS, така и VA и TN дисплеи. Ще намерите модели, които предлагат 144 Hz скорост на опресняване (важно за отчитането на реакциите при мултиплейър игри) и дори „овърклок“ до 165 Hz, 1 ms motion blur и редица други технологии, подпомагащи по-доброто гейминг преживяване. В отделните класове са налични и разнообразни опции за повдигане, накланяне, завъртане на поставката на мониторите. Има USB-C и Thunderbolt връзка, както и модели с вградени добър клас говорители. Някои от мониторите вече са тук, но пълната гама от новите гейминг модели на LG, вкл. изпъкващият с размера си 49‘‘ Ultra Wide дипслей, ще е налична през лятото.