Първият трейлър за новата филмова продукция на Джеймс Камаран - Avatar, който се появи на сайта на Apple в края на миналата седмица, постигна нов рекорд по гледаемост в интернет. Според прес релийз на компанията 20th Century Fox, само през първия ден клипът е гледан от 4 милиона потребители.

Броени часове преди пускането на трейлъра, в официалната Facebook - група на продукцията беше доста горещо, а няколкото хиляди фенове се надпреварваха с предположения как ще изглежда новата лента на Камаран, с която той за пореден път обещава да промени киното.

Затова не е чудно, че предишния рекорд от 1.7 млн. потребители, гледали филмов трейлър за един ден, беше подобрен безпроблемно. Действието във филма ще се развива на далечната планета Пандора, която е богата на изключително важни за земляните минерали и е населена от разумни същества.

Условията на Пандора не са годни за живот на хора, поради което нейното усвояване се осъществява с помощта на т.нар. аватари - тела, имитиращи коренните жители на планетата, към които се интегрира съзнанието на човек. Филмът ще бъде по кината на 18 декември.

Тагове: