Samsung Electronics ще съживи своята философия за дизайн с инсталация на Fuorisalone 2012 - международно изложение за мебели, в Superstudio Piu, Милано. Събитието, което се провежда между 17 и 22 април, ще демонстрира визията на Samsung за дом, в който технологиите са хармонично вплетени.

„Глобалната ни философия за дизайн е насочена към създаването на продукти, които са значими за потребителите“, каза Донгхуун Чанг, лидер на екипа за стратегически дизайн в Корпоративния център за дизайн. „За италианските ни потребители философията ни за дизайн е силно подчертана, като продължава да бъде съсредоточена върху създаването на продукти, които са интуитивни и лесни за употреба.“

 

Samsung използва тези дизайнерски принципи и нае виртуозния архитект Итало Рота, който ще представи своята визия за бъдещето. В него животът е неразривно свързан с технологиите, които отговарят на ежедневните нужди на хората – от домакинските задължения до контакта с останалия свят. Тази визия ще оживее чрез “LIFE / INSTALLED, четири минути за поглед в бъдещето”, оригинална футуристична инсталация, където домът и архитектурата вече не играят главна роля в човешкото ежедневие. Вместо това, хората ще възприемат пространството около себе си чрез новите технологии.

 

Вътрешното пространство в инсталацията представлява малка къща, която с помощта на технологиите придобива нов вид. На пръв поглед всяка стая има обичайното за всички жилища обзавеждане. Необичайното в случая е матово сиво покритие върху мебелите и стените. Samsung GALAXY Tab дава нов поглед на всеки, който разглежда изложбеното пространство през екрана на устройството. В таблета цветовете и материите „оживяват“ и сивото и безизразно пространство се трансформира в изразителна и динамична среда, уютен и гостоприемен дом. По този начин, благодарение на новите технологии, посетителите ще получат достъп до визията за дома от бъдещето на Итало Рота.

 

 

Итало Рота, известен италиански архитект и дизайнер, е роден през 1953г. в Милано. През 80-те години той се мести в Париж, за да контролира монтажа на Musee d’Orsay. Следват още проекти като Френската школа Cour Carre в Лувъра, открита официално през 1992г., и Музея на 20-ти век в Милано през 2010г. Рота проектира бутици и вили за модния дизайнер Роберто Кавали, обновяването на центъра на Нант, алеята на Foro Italico в Палермо, както и хотела Boscolo Exedra в Милано, хиндуисткия храм на Бог Хануман, залата „Ciudades de Agua” за Zaragoza Expo през 2008г. и проекта на Triennale Design Museum през 2007 г.

 

Тагове: