Samsung представи новаторската си серия интелигентни и модерни домакински уреди на IFA 2012. Портфолиото на компанията е обогатено с подобрената гама уреди „Произведени в Европа", които бяха изложени в зала 5, Messe Berlin.

Като част от стратегията си компанията планира да инвестира повече в своя европейски Център за проучвания, в екипа за Продуктови иновации и в своето Студио за дизайн. Друга цел на компанията ще бъде заводът в Полша, където се произвеждат водещите хладилници от серията Space Max, както и популярните перални машини ecobubble.

Samsung демонстрира последните си иновации за дома пред медии и партньори, като обърна внимание на четири от най-новите си смарт продукти и технологии.

 

 

Безкомпромисен капацитет

 

Европейските потребители напоследък се притесняват от нарастващите цени на електроенергията, ограничените кухненски пространства и влиянието на техните домакински уреди върху околната среда. Ето защо Samsung създаде най-големия в света хладилник с долна камера с елегантен дизайн и капацитет 400 литра.

 

Ключов елемент на продукта е технологията Space Max, която предлага по-голям обем на хладилника, като същевременно запазва размерите на външната му част. Освен това нова изолационна технология позволява на вратите му да бъдат по-тънки, без това да се отразява на цялостните му измерения.

 

Същата технология е приложена и при Side-by-Side хладилника на Samsung. Той притежава капацитет 415 литра и носи лидерската позиция на компанията в категорията за шеста поредна година.

 

По подобен начин технологията Space Max увеличава обема на хладилника с френски врати на Samsung до 520 литра.

 

За да отговори на нуждите на потребителите, които се интересуват от енергийния разход, Samsung оборудва своите хладилници с дигитални инверторни компресори, които са създадени, за да намалят вътрешното износване и шума при работа. Технологията намалява и разхода на електроенергия, като същевременно запазва оптимална свежест на продуктите.

 

 

Революционна перална техника

 

Със своите перални ecobubble Samsung променя начина, по който хората изпират своите дрехи - с подобрена грижа за тъканите и намален енергиен разход.

 

Традиционно всички хора предполагат, че прането с гореща вода е оптимално за премахване на петна от дрехите, но топлината понякога вреди на деликатните материи и дори на климата, тъй като изразходва прекалено много електроенергия.

 

Повечето перални машини имат цикъл със студена вода за ярки цветове и деликатни материи, но обикновено това отнема прекалено много време и често пъти не дава резултати при премахването на петната. Някои потребители може би си спомнят допълнителното време, което беше необходимо за преминаване от пране на 60 ºC към екологичен режим на 50 ºC. Съвременните тенденции клонят към температури в порядъка 40 - 30 ºC. Досега тези студени перилни цикли изискваха повече време, за да бъдат ефективни. Учените на Samsung откриха иновативен начин за бързо и качествено изпиране с технологията ecobubble. Тя смесва перилния препарат с вода и въздух, за да създаде многобройни мехурчета и да ускори процеса на активиране на препарата в студена вода, като така достига до реалната перилна фаза много по-бързо.

 

Прането в студена вода спестява до 70% енергиен разход и е по-нежно към тъканите, така че потребителите могат да се насладят на перфектно представяне.

 

 

Грижа за въздуха

Биологичните замърсявания в затворени пространства се превръщат във все по-голям здравословен проблем. Ето защо Samsung представи революционния пречиствател и овлажнител за въздух PAPER, за да подобри качеството на въздуха.

 

PAPER е мултифункционален пречиствател за въздух, който автоматично създава безвредна влага чрез изпаряване. Освен това основната му S-Plasma Ion технология генерира активни водородни и кислородни йони, които превръщат токсините от въздуха в безвредна водна пара.

 

Ползите от PAPER са признати от органи за удостоверяване във Великобритания, САЩ, Япония и Южна Корея, а Националната университетска болница и Токсикологичната лаборатория на Сеул са сертифицирали технологията като безопасна и нетоксична за хората.

 

 

По-интелигентно почистване

 

Представете си да можете да почистите с прахосмукачка всяка стая в дома си с едно просто докосване на бутон. Това е възможно благодарение на Navibot S, иновативно роботизирано почистващо устройство, което осигурява автоматизирано почистване на подовете.

 

Новият Navibot S надминава своя предшественик, като има дори повече функции за по-лесна употреба. Например устройството е оборудвано с функцията Auto Dust Emptying, така че уредът интелигентно се връща до своята захранваща станция, където може да се освободи от събрания прах в специален контейнер и отново да бъде в готовност за работа. Този ъпгрейд почиства дори основната му четка, докато устройството се зарежда - още една грижа по-малко за потребителите. Подобрената система на уреда Visionary Mapping Plus осигурява цялостно и ефективно почистване, като помага на Navibot S да избягва всички препятствия с помощта на обновени сензори. Устройството е високо само 80 мм и е с 10% по-компактно от предишния модел. Всичко това допринася за по-бързо, по-интуитивно и по-ефективно почистване.

 

Тагове: