Компанията Samsung бе обявена за „Производител на устройства на годината" от GSMA - организацията, която представлява интересите на световната мобилна индустрия и е домакин на Световния мобилен конгрес в Барселона. Тази чест е оказана на Samsung заради иновациите в областта на мобилните телефони, отговорността към вкусовете и предпочитанията на потребителите и най-добри продукти с високо качество в своя клас.

Акцентите от 2011г. включват пускането на пазара на изключително успешните GALAXY S II с Android, GALAXY Note, който представи нова категория при устройствата и GALAXY Tab 10.1, един от най-тънките таблети в света. GALAXY S II получи наградата „Най-добър смартфон" с над 10 милиона продадени броя в цял свят за период от 5 месеца, по-бързо от което и да е друго устройство в историята на Samsung.

На Световния мобилен конгрес 2012 Samsung демонстрира още иновации в лицето на GALAXY Note 10.1 - нова категория мобилни устройства с пленяващ 10.1-инчов екран и мултифункционалност заради писалката S Pen; GALAXY Beam, смартфон с проектор, който предлага неповторимото преживяване да споделяш дигитална информация на момента, както и други попълнения към съдържанието и услугите, предлагани от успешната гама GALAXY.