Днес Теленор Груп съобщи, че г-н Сигве Бреке, досегашният изпълнителен вицепрезидент и ръководител на Теленор Груп Азия, е избран за президент и главен изпълнителен директор на Теленор Груп. На 17 август 2015 г. той ще поеме поста от Йон Фредрик Баксас.

Сигве Бреке работи в Теленор от 1999 г. и е заемал редица ръководни постове в компанията. Преди да се присъедини към Теленор, е бил заместник-министър на отбраната на Кралство Норвегия в периода 1993-1996 г. Притежава магистърска степен по публична администрация от John F. Kennedy School of Government към Харвардския университет, където е работил и като асоцииран изследовател.

Г-н Бреке е със съществен принос за установяването на Теленор Груп като водещ световен доставчик на мобилни услуги. Под негово ръководство телекомът увеличи клиентската си база в Азия с над 100 милиона клиенти. Към момента над 40% от общата капитализация на Теленор Груп се дължат на азиатските операции на групата и компанията е в добра позиция да монетизира от следващата вълна на растеж – осигуряването на интернет за всички.

Тагове: