Съветът на директорите на Yahoo на 11 февруари съобщи, че офертата на Microsoft сериозно недооценява втората по големина в света търсачка.

Директорите подчертават, че недооцененени са били също бренда, голямата световна аудитория, скорошните инвестиции в рекламни платформи, перспективата за бъдещ ръст, движението на свободни парични средства и възможността за увеличаване на приходите.

Припомняме, че Microsoft на 1 февруари предложи по 31 долара за акция на Yahoo! Общата сума на офертата беше 44,6 милиарда долара.
За това, че от Yahoo окачествиха цената като ниска на 9 февруари съобщи The Wall Street Journal, позовавайки се на собствен източник. Други, запознати с проблематиката, отбелязаха, че Yahoo! може да отиде на варианти - алианс с Google, да се продаде на Apple или на холдинга News Corp. на Рупърт Мърдок.

След десетдневни интензивни спекулации Yahoo отговори на Microsoft Не, благодаря!". Смята се обаче, че отказът не е окончателен. Съветът на директорите е готов да разгледа други предложения, съобщава news.bg.

Тагове: