Напиши думата, която търсиш и натисни Enter

Предполагаме знаете, че HiComm е партньор на A’Design Award & Competition – най-влиятелната награда за дизайн в света. Продължаваме за втора поредна година традицията да ви представяме само малка част от най-интересните конкурсни предложения, които ще ви зашеметят с уникалния си супермодерен дизайн.

Но по-важното! Самите вие можете лесно да станете част от това огромно общество, а дори да се наредите сред победителите. Трябва единствено да вярвате в себе си и собствените си възможности, както и разбира се – да се регистрирате за участие в тазгодишното издание на наградите. Ако сте дизайнер, артист, художник, архитект или изобщо човек на изкуството и искате да се съревновавате с хиляди дизайнери от цял свят в множество различни категории, просто посетете този линк и се регистрирайте за участие. Ние ще ви стискаме палци, а ако спечелите, ще ви дадем възможност за изява и в нашата медия. Регистрация тук!

A’Design Awards са едни от най-големите, престижни и влиятелни в световен мащаб награди за постижения в дизайна. Неслучайно дори самото лого „Победител в наградата за дизайн“ е супер дизайнерско, принтирано с 3D принтер и символизира дизайнерското съвършенство във вашите продукти, проекти и услуги. Наградите са източник на вдъхновение за участващи и наградени дизайнери, художници, архитекти, цели марки и дори дизайнерски агенции. А регистрациите, участията и номинациите са достъпни за граждани на всички държави по света.

Краен срок за участие? Да, наградите имат няколко различни срока за регистрации и периоди за участие. Трябва да номинирате своя дизайн, преди броячът да достигне нула, за да се възползвате от безплатни предварителни проверки.

Имайте предвид, че крайният срок за ранно подаване и записване за участие е 30 юни.

Регистрирайте се сега! Резултатите ще бъдат обявени публично на 1 май.

Знаете ли колко добър е вашият дизайн? Готов ли е вашият дизайн да участва в конкурса или може би все още не е готов? Как бихте могли да подобрите вашата дизайнерска презентация, за да повлияете на членовете на пресата, купувачите на дизайн и любителите на дизайна? A'Design Awards ви предлага безплатна, без задължения специална услуга, наречена „Предварителни проверки“, която ви позволява да получите оценка за дизайна си и да научите колко добър е той, както и как да подобрите представянето му.

За финал ето няколко супер яки дизайнерски проекта на победители от миналогодишния конкурс. Този път сме подбрали само нетехнологични области, за да усетите многообразието на предложенията. 

 

Tie Chair 

Създаден е чрез изрязване на един-единствен масивен дървен блок с ножове, за да се постигне перфектен комфорт при сядане. Достига се ниво на комфорт, което не може да бъде постигнато с огънато дърво, възглавници или пружини. Японските специализирани ръчни инструменти и ножовете са от съществено значение за това.

 

by Shigeki Matsuoka

 

The Devil's Keep Ultra Rare Single Malt Irish Whiskey 

Кутията на The Devil’s Keep Experience е създадена с идеята за максимално и топ луксозно внимание към всеки един детайл, въплътено в тъмно оцветено дъбово покритие и месингови детайли. The Devil’s Keep е уникално малцово уиски - алхимия от вода, дърво, майсторство и време, за да се създаде най-доброто уиски, което Ирландия някога е правила.

 

by Tiago Russo

 

Living The Noom Housing


Noom е светилище на съзнателния живот, основано на 3 основни оси; по-добър, по-самоподдържащ се и по-гъвкав начин на живот. Проектираните пространства и удобства имат идеята да предотвратяват здравословни проблеми и да култивират по-здравословни навици. Проектът насърчава намаляването на използването на ресурси чрез пасивен и биоклиматичен дизайн. Сградата има отворен план, който може да бъде конфигуриран в множество опции и да задоволи различни нужди.

 

by Sanzpont Arquitectura

 

Villas Alba Residential 


Alba, което означава изгрев на италиански, е вдъхновена от красотата на изгряващото слънце на ръба на хоризонта. Това е проект за вили или къщи с полукръгла форма и отразяващи изгрева. Вилите са проектирани да отразяват образите една на друга само с незначителни вариации: те са не еднояйчни близнаци, а близки братя и сестри.

by Massimo Mercurio - Mercurio Design Lab

 

The Growth Curve Deformable Clothing 


Вдъхновението за творбата идва от 3D света на моделиране и носи усещането за технологии от бъдещето. Носещата рамка на дрехата е от типа рибена кост, а еластична материя се използва за обвиване на повърхността, за да оформи цялостната органична форма. Получава се ергономичен дизайн, гъвкаво и променливо моделиране на материята, което дава на дрехите повече възможности.

by Haiwei Wang

 

Sunac Wanda Realm Kunming Nightscape Design 


Проектът е в Кунмин, древен град с мултиетническа култура, а сградите са изградени в древен китайски архитектурен стил. Дизайнът на осветлението приема топли бели тонове като основен цвят и използват персонализирано осветление, за да отразят местната култура и архитектура. Цветната температура на осветлението е равномерно 3000K, докато яркостта се степенува въз основа на различни възли, създавайки изискана, топла атмосфера през нощта.

by Alex Xu and Partners

 

E Yes Amblyopia Trainer 


Детската амблиопия е нарастващ проблем и поради развитието на електрониката и технологиите около нас има много деца, които се нуждаят от зрителна терапия от по-ранна възраст. Най-малко 12 милиона деца страдат от амблиопия по целия свят. Амблиопията е проблем, причинен от слабо развити зрителни области на мозъка, а основното време за лечение на амблиопия е преди осемгодишна възраст. Този трейнер спомага за това.

by Chien-Chen Lai

 

The Smell of Book Sales Office

 

Този проект съчетава елементите на книга, за да създаде уютна атмосфера. Някои специални материали са използвани постигане на естетическо преживяване. Естествената форма, линия и формат на свитъка на книгата се използват като художествена инсталация, което е и основната линия, минаваща през целия търговски офис.

by YLH Design

 

My Coin 3D Animation 


Награда за 3D анимация. Момче пуска монета в канализацията. Богат човек вижда това момче и историята се заплита, като мъжът му предлага цяло кюлче злато, вместо монетата. Но за момчето тя е по-ценна.

by Sungkyun Bae

 

Anima Code Personal Seal Stamp 


Anima Code е Hanko (японски личен печат) с гравиран QR код. Уникалният код съдържа линк към онлайн цифровите данни на даден човек и след смъртта му опечалените могат да достигнат до цифровите архиви на човека чрез сканиране на кода, подпечатан предварително. Чрез физическото взаимодействие на щамповането на печат този проект изследва сигурния, но интимен подход за наследяване в дигиталната ера.

by Takuma Yamazaki