Automobili Pininfarina се подготвя да представи революционно творение на предстоящата автомобилна седмица в Монтерей: открит хипермодел с чисто електрическо задвижване на име B95 Barchetta.

Дизайнът на автомобила, който веднага се отличава с липсата на покрив, съчетава елегантност и драматични пропорции, като черпи вдъхновение както от емблематични състезателни автомобили, така и от футуристични елементи.

Забележително е, че тази лимитирана серия ще бъде ограничена до само 10 бройки, всяка от които е внимателно подбрана от дизайнерския екип на Automobili Pininfarina в сътрудничество с отделни клиенти. Това гарантира ексклузивността и уникалността на всеки модел B95.

Фасадата на автомобила се отличава с обгръщаща каросерия по цялата широчина, която плавно преминава в предните калници, а високата линия на завиване придава на каросерията мускулест вид. Този дизайнерски елемент не само повишава безопасността на автомобила по време на движение, но и създава връзка с външната среда от вътрешността на кабината.

Тези, които са запознати с предишни версии на Automobili Pininfarina, несъмнено ще забележат подобен дизайнерски език в B95. Липсата на традиционни стъклени повърхности е довела до създаването на салон, дефиниран от заобикаляща го ограда, интегрираща елементи като седалките, регулируемите въздушни екрани и куполите за пътниците. Четири различни линии от тази гледна точка създават визуална връзка с концепцията Vision, разработена от вътрешните експерти на марката.

Уникална характеристика на B95 са електронно регулируемите аерозолни екрани, които подобряват усещането при шофиране с открит покрив. Напомнящи естетиката на старинните изтребители, тези прозрачни поликарбонатни конструкции са щателно проектирани и поддържани от открити алуминиеви компоненти.

Собствениците на B95 могат също така да персонализират преживяването си с поръчкови каски, проектирани да допълнят избраната спецификация на B95. Тези аксесоари осигуряват стилен и сигурен начин за пълноценно участие в представянето на хиперавтомобила на пътя или на пистата.

Външното покритие на B95 е многослоен гланц, който включва метални люспи за допълнителна дълбочина и визуална привлекателност. Това покритие взаимодейства динамично със светлината, като преминава от златисти тонове през деня до бронзов оттенък през нощта.

Под завладяващия си дизайн B95 се задвижва от същия модерен силов агрегат, който задвижва Battista hyper GT. Ускорявайки от 0 до 100 километра в час за по-малко от 2 секунди и постигайки максимална скорост над 300 км/ч, автомобилът несъмнено предлага вълнуващо изживяване при шофиране. Прецизното предаване на мощността е отличителна черта на B95, тъй като използва четири независими високопроизводителни електромотора, всеки от които задвижва по едно колело.

Тази конфигурация осигурява прецизно подаване на мощност и управление, а пет различни режима на шофиране позволяват на водачите да персонализират изживяването си според своите предпочитания и пътни условия.

Automobili Pininfarina B95 ще се продава с главозамайваща цена от 4.4 млн. евро (4.7 млн. долара).

Снимка: Automobili Pininfarina

Виж още: В Китай роботи вече произвеждат клонирани прасета и животът няма смисъл