В разгара на надпреварата за пускане на евтини електрически модели GM смята, че има формулата на успеха. Новият президент на GM за Северна Америка заяви, че предстоящото следващо поколение на Chevy Bolt EV ще бъде „най-достъпният автомобил на пазара до 2025 г.“.

Ако сте били разочаровани, когато сте научили, че GM постепенно прекратява производството на емблематичния малък Chevy Bolt EV, не сте били сами.

След силни отзиви главният изпълнителен директор на GM Мери Бара потвърди, че се работи по следващо поколение Bolt EV, базирано на платформата Ultium. Бара заяви, че базираният на Ultium Bolt ще има „още по-добро преживяване при шофиране, зареждане и притежание“.

Шефката на GM също така спомена, че новият Bolt ще бъде първият модел на компанията с Ultium, в който ще се използват батерии LFP, което ще спомогне за поддържане на ниски цени.

След като производството на Bolt приключи през декември миналата година, GM се стреми да върне най-популярния си електромобил на пазара през 2025 г., за да отговори на нуждата от евтини електромобили. Тъй като Bolt съставлява над 82% (+62 хил. продадени модела) от продажбите на електромобили на GM през миналата година, електрическият автомобил остава ключов елемент от стратегията на GM.

В неотдавнашно интервю за Automotive News Мариса Уест, която пое поста президент на GM за Северна Америка през януари, заяви, че компанията е „наистина развълнувана“ да върне Bolt на пазара.

Според Уест Chevy Bolt, базиран на Ultium, се очаква да бъде най-достъпният електрически автомобил в САЩ, когато бъде пуснат на пазара през следващата година. Уест обясни: „Наистина сме развълнувани да получим Bolt с основата на архитектурата Ultium, за да имаме най-достъпния автомобил на пазара до 2025 г.“

GM „ще се възползва от инерцията“, която създаде с Bolt. Подкрепен от платформата Ultium, Bolt ще бъде „по-добър от всякога“. Уест добави: „Той ще има страхотен дизайн, голям пробег и наистина добро време за зареждане“.

Междувременно GM пуска на пазара серия от нови електрически модели, включително новите електрически автомобили Chevy Equinox, Blazer и Silverado, всички базирани на платформата Ultium. Уест заяви, че Chevy Equinox EV е още една „много важна“ част от стратегията на GM да предлага електрически автомобили за всички.

Доставките на Chevy Equinox EV започнаха по-рано този месец. Базовият модел 1LT за 34 995 долара обаче ще може да се поръчва едва по-късно тази година.

С данъчния кредит от 7500 долара за електрически превозни средства настоящият Equinox 2LT може да се купи само за 35 795 долара. След като се появи на пазара, моделът 1LT може да бъде закупен потенциално за едва 27 495 долара в САЩ. GM все още не е уточнил цените на новия Chevy Bolt EV, но той ще трябва да бъде по-евтин от това, за да бъде „най-достъпният“ на пазара.

Снимка: Unsplash

Виж още: Ето защо Apple създаде копие на Tetris за iPod, но така и не го пусна