Apple веднъж разработи клонинг на Tetris, който беше открит в прототипна версия на третото поколение iPod, което показва, че компанията е експериментирала с пускането на играта в музикалния плейър. Играта се нарича Stacker и очевидно се управлява чрез колелцето за превъртане на iPod. Софтуерът е забелязан от потребителя на социалната мрежа X с прякор AppleDemoYT, който е известен с намирането на редки прототипни устройства.

Прототипът на iPod е устройство DVT, което означава, че е устройство на среден етап и все още е в процес на "изпитване за валидиране на дизайна". Номерът на модела му е A1023, който не е известен номер на модела на никоя версия на iPod.

Устройството работи с прототипна версия на iPodOS 2.0, откъдето идва Stacker. Парчетата се преместват от ляво надясно с помощта на колелцето за превъртане и падат при натискане на средния бутон. Целта е да изчистите линиите и да спечелите точки. Знаете как става - това е Tetris в най-чист вид.

Това не е единствената игра, която се намира в прототипа на iPod. Има нещо, наречено Block0, което вероятно е ранна версия на Brick. Устройството съдържа и игра, наречена Klondike, която вероятно е ранна версия на Solitaire. В крайна сметка музикалният плейър се сдобива с някои игри, включително гореспоменатите Solitaire и Brick. AppleDemoYT попита бившия вицепрезидент на Apple Тони Фадел защо Stacker така и не е бил пуснат и той отговори, че игрите се появяват чак при "по-късни софтуерни версии".

В по-късните версии на iPod се появява официална версия на Tetris, както и игри като Bejeweled, Mini Golf, Mahjong, Zuma, Cubis 2 и Pac-Man. Всички тези игри са издадени преди App Store. Производството на iPod Classic е прекратено през 2014 г., а iPod Touch бе изпратен в историята през 2022 г., с което приключва ерата на самостоятелния музикален плейър.

Снимка: Unsplash

Виж още: Най-опасното растение в света може да предизвика мисли за самоубийство, след като някой го докосне

 

Тагове: