Светът все още не може да превъзмогне, че модният гений Върджил Абло вече не е част от него. Съответно можем да изпратим 2021 по всякакъв друг начин, но не и без да почетем подобен талант. Седмицата на изкуството в Маями предостави много такива възможности и една от тях беше за автомобилния Mercedes-Benz, който представи електрически автомобил, задвижван от слънчеви клетки и който е проектиран съвместно с Абло. 

 
Според главния дизайнер на Mercedez-Benz Горден Вагенер всеки елемент е изграден специално за Project Maybach, като може би най-голямо впечатление прави прозрачният преден капак, под който се вижда соларен панел за зареждане на батерията на електромобила. 

 
Специалният Maybach побира двама души и е вдъхновен от off-road изживяванията, като комбинира големите пропорции на Gran Turismo и отличителния характер на модела. 

Project Maybach обаче наистина спира дъха - дължината му е почти 6 метра и успява да се открои благодарение на своите контрасти - усеща се автентичността на Mercedes Maybach, но дизайнерският мотив за Outdoor Adventure успява да превърне прототипа в нещо наистина забележително. 

Снимки: Mercedes-Benz 

Виж още: Mercedes ще позволява да гледате филми в задръстванията