Porsche представи най-новия си концептуален автомобил, наречен Mission X, и твърди, че моделът ни дава "представа за това как би могъл да изглежда спортният автомобил на бъдещето". Предполага се, че Mission X ще бъде електрически хиперавтомобил с дизайн, който черпи вдъхновение от старите модели на автомобилния производител, включително 959, Carrera GT и 918 Spyder. С каросерия, дълга 177 инча, широка 78.7 инча и висока 47.2 инча това е сравнително ниско разположен компактен автомобил.

Представеният от Porsche модел е с покритие Rocket Metallic, въпреки че големи части от автомобила са с олекотен стъклен купол с екзоскелет, изработен от подсилена с въглеродни влакна пластмаса. Тези части включват половината от пътническите врати, които са изработени в стила на спортните автомобили от Льо Ман и се отварят напред и нагоре. Вътре има две седалки, изработени от кожа и подсилена с въглеродни влакна пластмаса, открит волан, както и множество камери и часовници на арматурното табло, които могат да показват времето за обиколка и жизнените показатели на водача.

Porsche също така е проектирал автомобила с шахматно разположени гуми - 20-инчови колела отпред и 21-инчови колела отзад - с аеродинамична цел. Ако Mission X бъде пуснат в серийно производство, автомобилният производител възнамерява да го превърне в най-бързия автомобил, който може да се движи по пътищата на Нюрбургринг Нордшлайфе - популярна писта в Германия.

Батерията му ще бъде инсталирана централно зад седалките и ще разполага с 900-волтова системна архитектура, която може да зарежда автомобила два пъти по-бързо от Taycan Turbo S. Разбира се, ако изобщо някога се превърне в реален продукт, който хората могат да купят. Засега това е само концепция, а повече снимки на автомобила можете да разгледате на портала Mission X на Porsche.

Снимка: Porsche

Виж още: Новият Lenovo Legion има най-мощните говорители за смартфон в света