MSI е известна с това, че произвежда някои от най-мощните геймърски лаптопи. Сега на изложението Computex 2023 компанията обяви нов модел, който е създаден в партньорство с Mercedes-AMG Motorsport.

MSI Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport A13V е 16-инчов лаптоп с не само мощен хардуер вътре, но и с някои приятни щрихи отвън. MSI заявява, че лаптопът използва "ексклузивния цвят Mercedes-AMG Selenite Gray", който е изработен с магнезиево-алуминиев материал. Това ще помогне теглото на преносимия компютър да бъде сведено до 1.88 кг.

OLED дисплеят на лаптопа е с разделителна способност 3840 x 2400. Вътрешността му е оборудвана с процесор Intel Core i9-13900H от 13-о поколение и поддържа до 64 GB оперативна памет. Преносимият компютър ще се продава с възможност за избор на графичен процесор за лаптоп NVIDIA GeForce RTX 4050, 4060 или 4070.

Други характеристики на този ноутбук на MSI включват RGB клавиатура, разработена от SteelSeries, и звукова система с шест високоговорителя от Dynaudio. Процесорът и графичният процесор се охлаждат от системата Cooler Boost 5 на MSI, която използва два вентилатора и пет топлинни тръби, две от които са общи.

Засега не се знае кога ноутбукът MSI Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport ще бъде пуснат на пазара. Няма и информация колко ще струва, въпреки че очакваме цената да е много висока.

Официалният уебсайт на преносимия компютър показва също, че поне някои модели ще получат някои приятни екстри, включително мишка, подложка за мишка, калъф, USB флаш памет и други, всички с логото на MSI и Mercedes-AMG Motorsport. Не се знае дали това ще бъде включено при покупката на всеки модел на този ноутбук, или е за специално издание.

MSI обяви и редица други продукти за персонални компютри на Computex 2023, включително няколко лаптопа с бизнес тематика - Commercial 14 и Prestige 16. Тя разкри и две нови видеокарти GeForce RTX 4060 Ti, няколко нови монитора за геймърски компютри и др.

Снимка: MSI

Виж още: Система за автономни автомобили на Samsung от ниво 4 премина 200 км изпитание