Докато Hyundai се готви да представи първия си изцяло електрически автомобил с висока производителност през следващата година, компанията сега разкрива електрическото превозно средство (EV) N Vision 74 под своята подмарка N. Целта на южнокорейския автомобилен производител да поеме водеща роля в бъдещето с нулеви емисии е очевидна в тази нова концепция за „подвижна лаборатория“ - мощен хибриден модел с водородни горивни клетки, предназначен да балансира аеродинамиката и охлаждането. Вдъхновен както от Hyundai N 2025 Vision Gran Turismo, така и от Hyundai Pony Coupe от 1974 г., иновативният EV демонстрира впечатляваща естетика от 80-те, вдъхновена от киберпънка, съчетавайки елементи от наследството на гиганта с модерен дизайн.

„Подвижните лаборатории“ на Hyundai Motor са мястото, където компанията тества и валидира своите авангардни технологии, преди да ги включи в следващите производствени модели. N Vision 74 съчетава EV технология с усъвършенствана система за водородни горивни клетки, което го прави първата лаборатория за водородни хибриди на Hyundai N, която изследва „забавлението от шофирането“ в ерата на електрификацията.

„Подвижните лаборатории представляват непрекъснатото развитие на нашите най-модерни технологии. Този уникален подход ни прави готови за предизвикателствата на бъдещето, като ни дава възможност да достигнем предела си“, казва Томас Шемера, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на отдела за потребителско изживяване в Hyundai Motor Company. Според него N Vision 74 играе много важна роля в стратегическото развитие на електрифицираните, високопроизводителни автомобили на Hyundai. Концепцията ще продължи да се тества и проверява от инженерите на Hyundai, така че бъдещите пътни автомобили N да могат да бъдат оборудвани с тяхната усъвършенствана функция.

С размери 4952 мм дължина, 1995 мм ширина и 1331 мм височина при междуосие 2905 мм това е първата високопроизводителна лаборатория за валцуване, изградена върху най-модерната система с водородни горивни клетки, създавана някога от Hyundai N.

Снимка: Hyundai

Виж още: Goodyear ще произвеждат метални гуми за лунни разходки