Тази нова катафалка, базирана на на Tesla Model 3, показва, че дори последното ви пътуване може да бъде екологично благодарение на бума на електрическите автомобили.

Оказало се, че катафалките всъщност са идеални за електрификация.

Те пътуват предимно на сравнително малки разстояния от погребални домове или църкви до гробищните паркове и обикновено им остава достатъчно време за зареждане между пътуванията.

Но те се изграждат предимно като модификация върху съществуващи превозни средства и затова транзакцията към електрически алтернативи отне известно време.

Някои погребални институции и производители на катафалки разгледаха възможните опции и от известно време разчитат на модели от Tesla и Nissan (Leaf), за да създадат изцяло електрически катафалки. Що се отнася до превозните средства на Tesla, които бяха превърнати в катафалки, това беше най-вече Model S. Но сега за първи път виждаме катафалка Tesla Model 3.

Базираният в Нидерландия производител на катафалки и лимузини Derks представи тази впечатляваща нова катафалка Tesla Model 3. Компанията твърди, че е изградена върху модел 3 Standard Range Plus.

„В основата на Tesla Hearse 3 е Model 3, оборудван с пакет Standard plus range и задно задвижване, което означава, че пробегът след преобразуване е между 350 и 375 км.“

Този обхват всъщност не е лош с модификацията, тъй като официалният пробег по документи на Model 3 Standard Range Plus е 448 км, но това може да е оптимистична цифра.

Модификациите на Model 3 са доста обширни и правят електрическия седан много по-голям. Има масивна задна врата и електрически завеси отзад.

„Като катафалка Tesla Hearse 3 е изградена стандартно със задна врата и 100% композитна, лека каросерия. Автомобилът е оборудван с малки странични врати с места за съхранение зад тях и разтегателен под на кутията. Стандартно автомобилът е оборудван с електрически завеси и LED осветление в зоната на кутията. Сред опциите са звездно небе, разтегателни стелажи за цветя и чекмедже под пода“, завършва описанието.

Снимка: Electrek

Виж още: Tesla предполага, че ще искате да платите 300 долара за това безжично зарядно