Все още не можете да закупите Tesla Cybertruck, но вече можете да поръчате платформа за безжично зареждане на Tesla за 300 долара, вдъхновена от Cybertruck.

Напоследък Tesla се стреми да продава много скъпи продукти в своя онлайн магазин. Само миналата седмица стана ясно, че Tesla пуска изключително скъпо SSD устройство за своите автомобили. Сега има още един продукт със съмнителна цена с пускането на пазара на „платформата за безжично зареждане на Tesla“.

Автомобилният производител обяви новия продукт за продажба за 300 долара на уебсайта си днес и го описа като вдъхновен от Cybertruck:

„Вдъхновена от ъгловатия дизайн и металния стил на Cybertruck, нашата безжична платформа за зареждане осигурява 15 W мощност за бързо зареждане за до три устройства едновременно. Нейният елегантен дизайн се състои от алуминиев корпус, първокласна повърхност от алкантара и подвижна магнитна стойка, която ви позволява да поставите зарядното хоризонтално или под ъгъл за по-добра видимост. Снабден с технологията FreePower, която зарежда вашите устройства с възможност за Qi като телефони или слушалки, поставени където и да е на повърхността ѝ без прецизно подравняване.“

При цена от цели 300 долара устройството е силно надценено по отношение на функционалността, тъй като можете да намерите много платформи за безжично зареждане с три устройства, започващи от около 40 долара в Amazon.

За да оправдаете покупката, ще трябва да обясните огромна надценка от 200+ долара на дизайна, вдъхновен донякъде от Cybertruck, марката Tesla и по-висококачествените материали като алуминиева рамка и подложка от алкантара.

Но Tesla може да направи пазарен хит с този продукт, като убеди само малък процент от над 1.5 милиона души, които според съобщенията са резервирали Tesla Cybertruck, да го купят.

Снимка: Tesla

Виж още: 16 полезни хакa за умния ви телевизор, за които не подозирате