Чисто нов Tesla Model S се запали и изгоря докрай, докато се зареждаше в станция на компанията в Антверпен, Белгия.

Според местните медии инцидентът станал веднага след като машината започнала да се зарежда. Случката се разиграла при т.нар. Superchrager – станция на Tesla за бързо зареждане в местен хотел. Когато собственикът се върнал малко по-късно, колата и станцията вече били в пламъци.  

Пожарникарите използвали интересен подход, за да загасят пожара и да са сигурни, че той няма да пламне отново – нещо, което е особено проблемно при електрическите коли. Те потопили колата на Tesla в контейнер с вода, където тя останала цяла нощ.

Пожарите на зарядни станции на Tesla са редки, но това не е първият път, когато се случва подобен инцидент. През 2016 г. Tesla Model S се запали в Норвегия, като тогава причината беше късо съединение в колата. Само за последните два месеца има четири такива случая и всичките касаят Tesla Model S.

Най-притеснителното е, че все още не знаем точната причина за пожарите. Ако проблемът идва след включването в станцията, важно е да се разбере какво го причинява. В случая с инцидента в Норвегия обаче колата бе изгоряла напълно и това направи разследването на аварията много трудно.

Предстои да видим дали и в този случай късметът няма да обърне гръб на инженерите на Tesla.

Виж още: Електрическото Mini взе на буксир 150-тонен Boeing 777 (ВИДЕО)

Тагове: