Tesla в момента изпитва „безпрецедентно търсене“ в САЩ след значителните намаления на цените, които се случиха миналата седмица. Много магазини постигат нови рекорди и запасите намаляват.

Миналата седмица Tesla приложи масивни намаления на цените до 13 000 долара за превозни средства Model 3 и Model Y в САЩ.

Автомобилният производител твърди, че намаленията на цените се дължат на „частично нормализиране на инфлацията на разходите“, но повечето експерти в индустрията са съгласни, че Tesla се нуждае от намаленията на цените, за да създаде търсене.

Седмица по-късно можем да потвърдим, че намаленията на цените работят точно за това.

Източници, запознати с въпроса, казаха пред специализирания сайт Electrek, че много магазини на Tesla в Северна Америка са достигнали новите си рекорди за продажби за една седмица. Източник, запознат с продажбите на Tesla, каза, че компанията се радва на „безпрецедентно търсене“ в Северна Америка след намаленията на цените. Tesla отчита подобно действие в Китай след намаление на цените там.

Наличностите намаляват с рекордна скорост на няколко ключови пазара в САЩ. Що се отнася до новите персонализирани поръчки, Tesla вероятно ще изчерпи слотовете за заявки за северноамериканския пазар през следващите няколко дни. Това обикновено не се случва до много по-късно в тримесечието.

В допълнение към преките намаления на цените, които увеличават продажбите, много модели на Tesla вече отговарят на условията за нов федерален данъчен кредит от 7500 долара за електрически превозни средства в САЩ. В някои случаи това намалява цената на някои автомобили Tesla с до 30% в сравнение с миналата година.

Знаехме, че намаленията на цените ще проработят, но не знаехме до каква степен; сега е добре да видим, че мярката създава ново рекордно търсене на няколко пазара. Сега също отчитаме някои други автомобилни производители да намаляват цените значително като Xpeng днес. Изглежда, че Tesla може да е започнала ценова война за EV пазара и изглежда вероятно да е в състояние да я спечели.

Снимка: Unsplash

Виж още: Без огледала за обратно виждане за автоматизираните возила без водач