Годината е 2023 и да - автопилотът е все още мечта. Разбира се, множество автомобилни компании са вградили технологията в своите превозни средства, а други правят тестове със специални возила в градове из целия свят, но все още всичко се свежда до идеалните условия.  
Ново видео показва, че Tesla има доста да наваксва по отношение на своя софтуер за напълно автономно управление на автомобила. Видеото, публикувано в YouTube акаунта на Detroit Tesla, показва как шофьор се плъзга по заснежените пътища на града с включен FSD - ужасяваща демонстрация на сериозните недостатъци на софтуера. Кадрите говорят сами по себе си: превозното средство се движи с рисковани скорости по заснежена улица и се бори да спре, карайки колелата да блокират, докато намалява рязко. В един момент изглежда, че автомобилът се отклонява към бордюра, вероятно в резултат на това, че камерите му не могат да разграничат пътя от тротоара. 
Шофьорът изказва своето съмнение, че най-вероятно системата не е обучавана за подобни снежни ситуации или каквито и да било различни метеорологични условия.  

Tesla наскоро разшири достъпа до бета-версия на спорната функция за всеки, който е готов да плати 15 000 долара за нея. Но реалността е, че докато превозните средства могат донякъде да се справят с перфектното време в Калифорния, системата явно не е подготвена за неблагоприятни условия из останалата част от света.  

Снимки: Unsplash

Виж още: Камионът на Tesla, който Pepsi си купи току-що, вече аварира