Lenovo представи най-новото си портфолио от специално създадени AI устройства, софтуер и инфраструктурни решения, а също представи две устройства за доказване на концепция, които отправят предизвикателство към традиционните форм-фактори за PC и смартфони. Компанията разкри и бъдещето на хибридния AI, захранващ мултиустройства, софтуер и услуги за повече персонализация, сътрудничество и ефективност.

„Пакетът на Lenovo от AI-активирани, AI-готови и AI-оптимизирани устройства, инфраструктура, решения и услуги в MWC предоставя по-широк поглед върху нашата визия за „AI за всички“, каза председателят и главен изпълнителен директор на Lenovo Юанкинг Янг. „Технологията за изкуствен интелект на Lenovo е от полза за организации от всякакъв мащаб, стимулирайки интелигентна трансформация във всички индустрии, като същевременно засилва нашия ангажимент за устойчивост.“

 

Предефиниране на границите с футуристично доказване на концепцията

Представяйки най-новото новаторско доказателство за концепцията на Lenovo – Lenovo ThinkBook Transparent Display Laptop Concept революционизира взаимодействието и създаването на съдържание със забележителния си 17.3-инчов Micro-LED прозрачен дисплей. С екран без граници и прозрачна област на клавиатурата, той без усилие излъчва усещане за високотехнологична простота, повишавайки цялостното изживяване на потребителя.

Брилянтността на този лаптоп се крие в неговата интелигентна интеграция на виртуалното и реалното. Чрез силата на Artificial Intelligence Generated Content (AIGC) прозрачният екран отваря нови пътища за сътрудничество и ефективност на работата, като дава възможност за взаимодействие с физически обекти и наслагване на цифрова информация за създаване на уникално съдържание, генерирано от потребителите. Прозрачността му позволява без усилие да се интегрира естествено в своята среда. Потребителите от своя страна могат безпроблемно да преминават от работа на клавиатурата и водене на записки или скициране с помощта на писалка, отключвайки нови нива на творческа ефективност. Изкуственият интелект в комбинация с прозрачни дисплеи ще отвори нови начини за възприемане на данни и работа с приложения, предлагайки възможности за разработване на нови функции и форм-фактори. Това доказателство за концепцията дава футуристична перспектива за AI компютри, смесвайки цифрова и физическа среда, която може да подобри потребителското изживяване по начини, който никога не сме си представяли.

Продължавайки инерцията на Tech World 2023, Lenovo и Motorola показаха и концепция за адаптивен дисплей за смартфони, която може да бъде огъната и оформена в различни форми в зависимост от нуждите на потребителите и е изградена върху дисплейните и механични иновации от сгъваемите устройства на Lenovo и rollable концепциите. Lenovo и Motorola демонстрират нови генеративни концепции за изкуствен интелект, които ще подобрят персонализирането на устройствата, за да предоставят на потребителите наистина уникално изживяване.

 

Ново поколение AI компютри за бизнеса

Най-новото поколение бизнес лаптопи от Lenovo – ThinkPad T14i Gen 5, ThinkPad T14s Gen 5, ThinkPad T16 Gen 3, ThinkPad X12 Detachable Gen 2 и ThinkBook 14 2-в-1 Gen 4. Захранвани от най-новите процесори Intel Core Ultra с Intel vPro® на избрани модели и Windows 11, устройствата предлагат оптимална екосистема от AI хардуерни и софтуерни решения, за да осигурят подобрени нива на сигурност, енергийна ефективност и поглъщащи изживявания. С все по-голям избор от софтуерни приложения, които се възползват от специалната поддръжка за ускоряване на AI, потребителите могат да се насладят на нови и подобрени умения в широки области на използваемостта и производителността.

AI PC революцията е тук и Lenovo е посветена на трансформирането на своите компютри и интелигентни устройства, за да достави персонализирани AI решения. Тези нови лаптопи на Lenovo са сред първите, които доставят това. Те предлагат на потребителите най-изчерпателните персонализирани компютърни изживявания досега, като помагат за рационализиране на работните потоци и повишаване на производителността. Независимо дали става въпрос за сътрудничество с колеги, срещи с клиенти или анализиране на данни и създаване на съдържание, тези нови лаптопи ThinkPad и ThinkBook могат да ускорят работните процеси с AI поддържаните софтуерни инструменти, от които потребителите се нуждаят, за да насърчат максимална креативност и ефективност.

 

Smart Connect – безпроблемно опростяване чрез единна екосистема

Заедно Lenovo и Motorola стартираха Smart Connect, софтуерно решение, което обединява цифровите екосистеми, за да създаде безпроблемно изживяване на няколко устройства. Smart Connect отключва синергии между устройствата, за да увеличи максимално производителността, споделянето на възможностите на устройството и управлението на данните. Със Smart Connect потребителите могат да превключват задачи между компютър, телефон и таблет, като същевременно поддържат непрекъснат информационен поток, да се наслаждават на безпроблемно и сигурно споделяне на файлове, да имат достъп до мобилни приложения на компютър и дори да управляват известията по телефона с лекота.

Независимо дали става въпрос за работа, за създаване на съдържание, за игра, за комуникация или за консумация на съдържание на компютър, смартфон или таблет, преминаването от устройство на устройство и споделянето на съдържание в екосистемите вече е възможно само с едно движение. Със Smart Connect потребителите могат да гледат филм на таблет и за секунда да продължат гледането от компютър, да слушат подкаст на смартфон и да го завършат на лаптоп у дома, да работят върху документ на лаптоп и да го редактират на смартфона си и дори да започнат презентация на настолен компютър и да го направят по-преносим, като го плъзнат към таблет. Потребителите могат също така лесно да показват в по-голям детайл всичко от телефоните си, преминавайки на по-голям екран, например лесно да преместват игри, филми, предавания и приложения от телефона си на телевизор за повече пространство за работа и игра.

 

Привеждане на AI приложенията до Edge at Scale

Компанията обяви следващото поколение Integrated Edge AI Solutions for Telco, което помага на предприятията да използват огромни масиви от данни за нови AI приложения, като същевременно намаляват потреблението на енергия. Иновациите са част от цялостно портфолио от хибридни AI решения на Lenovo, предназначени да опростят пътя към интелигентна трансформация за всички индустрии и привличат нови сътрудничества на клиенти с лидери в индустрията като Telefonica, които отключват силата на AI навсякъде, където се създават данни, предоставяйки ги на бизнеса в реално време.

Тъй като телекомуникационната индустрия продължава драматичната си еволюция, за да даде възможност за внедряване на 5G и AI задвижено бъдеще, иновациите в ИТ мрежите, облачната инфраструктура и периферните изчисления са от решаващо значение за свързването на днешната цифрова икономика. Периферните изчисления позволяват на бизнеса да анализира данни в реално време, което позволява по-бързи практически прозрения за по-ефективни операции и услуги.

За да подкрепи огромното количество компютри, които се движат към ръба, мощна гама от нови Lenovo Integrated Edge AI Solutions for Telco е изложена на MWC в Барселона с екосистемата от партньори на Lenovo.

 

Нашият ангажимент за устойчивост: Предоставяне на възможност на клиентите да се съсредоточат върху намаляването на и възстановяването от ИТ отпадъците в околната среда

Lenovo пуска нови решения, които ще помогнат на клиентите да удължат жизнения цикъл на своите устройства с по-устойчиви и рентабилни ИТ решения. Чрез Lenovo Certified Refurbished организациите могат да внедрят обновени компютри, които отговарят на техните различни компютърни нужди, като същевременно поддържат по-малък ИТ въглероден отпечатък. Само Lenovo и акредитирани партньори ще предлагат сертифициране на Lenovo, гарантирайки водещи в индустрията качествени устройства, на които бизнесът може да разчита.

Обновяването, повторната употреба и рециклирането са ключови понятия в кръговата икономика, система за ресурси и потребление, която помага за намаляване на отпадъците. Lenovo се ангажира да прилага кръгови практики на всеки етап от жизнения цикъл на ИТ и като водещ световен производител на персонални компютри е уникално квалифициран, за да помогне на клиентите да постигнат целите за устойчивост и да приемат уверено ползите от кръгова икономика. Чрез общността на Lenovo 360 Circle, партньори също са приведени в съответствие със съвместни действия за постигане на кръгови резултати за клиентите и изграждане на по-устойчиво бъдеще. Чрез Lenovo TruScale клиентите могат да внедрят услуги на базата на абонамент за плащане, като използват само това, от което се нуждаят, и ограничават отпадъците. Научете повече за решенията за устойчивост на Lenovo.

Lenovo също така разширява отношенията на компанията с iFixit, като дава на ИТ мениджърите правомощия бързо да поправят и ремонтират устройства – минимизирайки престоите в сервиз и удължавайки живота на хардуера. ThinkPad T14 Gen 5 и T16 Gen 3 с прозрения от екипа на iFixit Solutions са проектирани да бъдат по-удобни за ремонт, като не само разширяват сменяемите части на клиентите (CRU), за да включат батерията с конектор без кабел и DIMM дизайн с пълно гнездо, както и подмяна на SSD и WWAN, но и добавяне на визуални индикатори за по-лесни ремонти. С подкрепата на екипа на iFixit Lenovo създаде нови ръководства за ремонт, включително видео процедури за всички части на CRU, както и направи тези части по-лесни за поръчка. Това удължава жизнения цикъл на продукта, намалява електронните отпадъци и предлага предимства за спестяване на разходи за бизнеса и физическите лица. В резултат на тези подобрения ThinkPad T14 Gen 5 и T16 Gen 3 постигнаха временен резултат за поправка на iFixit от 9.3 от 10.

Снимки: Lenovo