Half-Life, известната игра - основоположник на FPS жанра, навърши 25 години в неделя и Valve беше в изненадващо празнично настроение за компания, която обикновено е толкова сдържана, колкото и иновативна. В своя канал в YouTube Valve пусна чисто нов документален филм, който събра оригиналния екип на Half-Life, за да разкаже увлекателно за неговото развитие.

Още по-забележително е, че студиото издаде голяма актуализация за Steam версията на Half-Life, като върна екрана на менюто в първоначалния му вид, поправи няколко особено упорити бъга и добави няколко чисто нови мултиплейър карти.

Изглежда, че поводът и актуализацията са дали на всички нова жажда за Half-Life, тъй като шутърът от 1998 г. разкъса реалността, за да достигне нов исторически връх в броя на едновременните играчи в Steam. Една необходима уговорка е, че тези данни се следят едва от 2012 г. насам, така че е възможно в миналото Half-Life да е имал по-голям брой играчи от този.

Трудно е да се каже доколко това се дължи на (заслужената) носталгия и доколко на новата актуализация. Вероятно е помогнал и фактът, че Valve направи играта безплатна до днес, макар че изглежда странно да означава, че можете да имате акаунт в Steam, но да не притежавате Half-Life.

Във всеки случай изглежда, че комбинацията със сигурност е дала тласък на мултиплейъра на Half-Life. Видео, публикувано в X от потребителя Shweep, показва как изглежда deathmatch в Half-Life в пълния си бляскав размах. И не става дума само за един пълен сървър, претъпкан със заклети фенове на Half-Life, а за много частично или почти пълни сървъри сред текущите списъци със сървъри на играта, и то в понеделник в 12 часа по Гринуич, когато Европа работи, а Америка спи.

Снимка: Valve

Виж още: Valve обяснява защо не трябва да очаквате Steam Deck 2 поне още 2 - 3 години

 

Тагове: