ASUS разкри ROG Ally на 1 април и се оказа, че това определено не е първоаприлска шега. Наскоро компанията потвърди предстоящото пускане на пазара на тази портативна гейм машина с Windows 11, но изглежда, че сега спецификациите ѝ са изтекли онлайн.

Потребителите на Twitter Hifihedgehog и PapayaTop публикуваха предполагаем скрийншот на спецификациите на ASUS ROG Ally. И тя определено изглежда като способна джобна гейм система, базирана на компютърна архитектура.

ROG Ally очевидно ще пристигне с персонализиран чипсет от серията AMD Ryzen Z1, Full HD 120Hz екран (500 нита), 16GB LPDDR5 RAM и 512GB SSD. Предполага се, че компанията ще предложи и разширение с microSD и софтуерните настройки Armory Crate на компанията. Изглежда също така, че машината ще тежи 608 грама, което е значително по-леко от Steam Deck (669 грама).

И накрая, на скрийншота се посочва Windows 11 (както може да се очаква), както и поддръжка на Xbox Game Pass, Steam, Epic Games Store и EA Play. Така че това би могло да бъде значително перо в шапката на портативния компютър на ASUS в сравнение със Steam Deck, който работи с Linux-базираната операционна система Steam OS и не може да работи с някои услуги/магазини за игри.

Ключовият въпрос обаче ще бъде цената, така че се надяваме да видим по-евтини варианти (вероятно с по-малко място за съхранение например). Но се съмняваме, че дори и по-евтиният вариант ще започва от 400 долара като машината на Valve.

Така или иначе бихме ви посъветвали да приемате тези спецификации на ASUS ROG Ally с голяма доза внимание, тъй като не сме чували за тези източници преди. И все пак изглежда, че пазарът на портативни гейм компютри скоро ще получи още едно голямо име.

Снимка: ASUS

Виж още: Луноходът на SpaceX ще покори Луната през 2026 г.

 

Тагове: