Nintendo е продал над 28 милиона бройки от своя Switch за последната финансова година, което вдигна цялостните продажби на конзолата до 84 милиона. По-любопитно обаче е, че около 1/5 от Nintendo Switch конзолите, продадени през миналата година, са отишли в домове, където вече има eдна такава система.

Това означава, че около 6 милиона Nintendo Switch конзоли, продадени за последната финансова година, са закупени от семейства, които вече притежават поне една конзола.

Nintendo отдавна не крие амбицията си да пласира повече от един Switch в семейство и компанията вярва, че този процент само ще се увеличава в бъдеще. Като част от тази амбиция през 2019 г. Nintendo пусна втори Switch модел, наречен Lite – по-евтина портативна версия, която не може да се включва към телевизора. В същото време слуховете твърдят, че до края на годината ще видим подобрена версия на Nintendo Switch с OLED екран и 4К резолюция.

Независимо дали това ще се случи или не, Nintendo очаква да продаде още 25 милиона Switch конзоли до края на сегашната си финансова година, която завършва на 31 март 2022 г. Така Nintendo Switch ще изпревари Wii, която е най-добре продаваната домашна конзола на компанията с над 101 милиона бройки.  

Всичко това става на фона на пълната суша откъм нови заглавия и на факта, че обявени от много време игри като Metroid Prime 4 и Bayonetta 3 все още нямат дати на излизане.

Снимка: Nintendo

Виж още: Цялото удоволствие с марката Cyberpunk 2077 ще ви струва над 2000 долара

 

Тагове:
Още от Play