В PlayStation Network се случва нещо странно. Много потребители съобщават, че акаунтите им в PlayStation са спрени за постоянно, без предупреждение или причина. За пръв път за това съобщи The Verge, а след това оплакванията се увеличиха в X (бивш Twitter) и Reddit.

"Получих постоянно спиране. Без имейл. Без обжалване. Буквално играх тази сутрин. Опитвам се да вляза в чата. Те са затрупани по телефона, а аз започнах на 265-о място в чата. Това трябва да е грешка", пише един от потребителите на PlayStation.

"Току-що ме отстраниха окончателно, докато играех Ark. Няма причина за това. По-добре Sony да поправи това. Аз съм в САЩ и играех на моята PS5", казва друг.

Изглежда, че засегнатите потребители нямат възможност да обжалват спирането си. Те казват, че не са получили никакъв имейл или обосновка от Sony относно проблема.

"Току-що си купих новия MW3 за 75 долара и го играх два дни, а сега PS акаунтът ми, който имам от 15 години, е спрян; какво става?", написа потребител в X.

Много потребители са писали на официалния акаунт за поддръжка на PlayStation в X, но изглежда, че Sony все още не е обърнала внимание на проблема. Проблемът също така не изглежда специфичен за някой регион, защото потребители от САЩ, Великобритания и много други части на света съобщават за спиране на достъпа.

Виждайки съобщенията, които се трупат в социалните мрежи, забраната изглежда доста широко разпространена. Определено трябва да става въпрос за грешка, щом толкова много хора съобщават за спиране на достъпа без причина.

Снимка: Unsplash

Виж още: YouTube иска да помислите преди да публикувате хаплив или обиден коментар

 

Тагове:
Още от Play