YouTube ще се опита да се бори с обидните коментари под клиповете, като започна да пита потребителите, преди да публикуват нещо, което може да е грубо: „Наистина ли искате да споделите това?“.

Новата функция, която YouTube пуска, ще предупреждава, ако се готвите да публикувате коментар, който „може да бъде обиден за други“, и ще даде „опцията да помислите, преди да го публикувате“.

Самата функция всъщност няма да ви спре да споделите мнението си и ще се появява само при коментари, които системата на YouTube счита за обидни на базата на досега съобщени такива. Когато подканата се появи, ще може да се публикува коментар в първоначалния му вид или да го редактирате. Със сигурност YouTube има проблем с обидните коментари на сайта, като между 2019 и 2020 г. ежедневно са премахнати 46 пъти повече мнения с език на омразата. Според YouTube 54 000 канала, премахнати през последното тримесечие, са свързани с лошо отношение и зловредни клипове – най-много в историята за едно тримесечие и три пъти повече от 2019 г.

Други проблеми, срещу които YouTube ще се бори, са пристрастност, нечестна монетизация и др.

Снимка: shutterstock

Виж още: Изкуствен интелект ще разпознава дали сте болни от COVID-19 според кашлицата ви

 

Тагове: