По-рано тази седмица репортерът на Bloomberg Джейсън Шрайер бързо отхвърли твърдението на журналиста Джереми Пентър, че следващата игра от франчайза на Assassin’s Creed ще има обстановка в империята на ацтеките.

Сега обаче Шрайер изглежда е отишъл по-далеч, уточнявайки първоначалната си публикация, за да каже каква е следващата игра, вместо просто да каже, че Пентър греши относно мястото на действието.

„Следващата AC игра е Rift, чието действие се развива в Багдад“, казва Шрайер. „След това ще бъде AC Infinity и докато това ще включва куп различни игри/преживявания/биоми/както и да ги наречете, чух за основните две и нито една от тях не е ацтекска.“

Ако Rift звучи познато, това е, защото Шрайер вече го съобщи през февруари като заглавие за следващата основна игра, за която той също по това време твърдеше, че ще бъде човек на име Basim.

Вече знаем, че ще има събитие Ubisoft Forward, насрочено за по-късно тази година през септември, така че това вероятно ще бъде най-близкият шанс да научим официалните планове на франчайза.

Надяваме се, че тогава ще има някои отговори, но засега феновете ще трябва да изчакат и да гадят накъде ще тръгне историческата поредица.

Снимка: Ubisoft

Виж още: Това са PlayStation Plus класиките, които PS5 и PS4 абонатите ще могат да играят

 

Още от Play